Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Problemy z silnikiem
|
Autor |
Wiadomość |
sebastian214
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 51
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Problemy z silnikiem
Witam mam problemy z silnikiem :-)
1. Kiedyś rozebrałem silnik a następnie go złożyłem i od tamtej pory ten sam popychacz mniej wychodzi z silnika(jakby się skrócił). Dlaczego?Ps wtedy na tych samych tarczach sprzęgłowych
2.Sprzęgło składa sie z kosza sprzęgłowego, tarcza, przekładka tarcza , tarcza dociskowa (czy coś w środku jeszcze jest tam gdzie śruba?) krótki popychacz kulka długi popychacz? Dobrze?
3. Gdy wcisne sprzęgło ogar ma opór ,i przy wciśniętym sprzęgle hałasuje w środku gdy ściągnołem obudowe i sprzęgło wszystko dokręciłem na maxa, i złożyłem i znowu ociera/hałąsuje, W odudowie mam ślady otarcia wszystko jest raczej dokręcone , czy możliwe że wałek się przesuwa??
4. Gdy wrzuce 1 bieg to moge pchać podobnie jak na luzie tyle że coś hałasuje. Co może być przyczyną? Wogóle nie kręci wałem
5. Kopniak nie działa gdy kopie raz załapie a potem kilka razy luźno się sówa
6 Podsumowując mam nowe tarcze sprzęgła, wszystkie nowe łożyska i simeringi, nowy półksięzyc nową sprężyne , nowy cylek , głowice
Pare dni temu rozebrałem silnik bo nie było biegów wogóle i nic nie zauwałżyłem złożyłem i zwróciłem uwage na wytarte sprzęgło więc kupiłem nowe tarcze i teraz niemam jedynki , wałki były dobrze ułożone.
Jutro znów rozbiore więc proszę powiedzieć mi na co zwrócić uwage, bo już chciałbym pośmigać :-) Za wszystke odpowiedzi z góry dziękuje
|
|
09-03-2014 14:35:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|