Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] nie wkręci się na obroty bo przeywa
|
Autor |
Wiadomość |
Mikiss21
Uczeń

Liczba postów: 277
Imię: Michał
Pojazd: Romet Pony
|
nie wkręci się na obroty bo przeywa
Witam mam taki problem z ogarem kuzyna , mianowicie nie może się wkręcić na obroty , po dodaniu zaczyna przerywać i zazwyczaj gaśnie nieraz z wielkim trudem uda mu się wkręcić na obroty ale tylko na chwile na wolnych obrotach chodzi , ale też nie zbyt równo , nie wiem co jeszcze może być uszkodzone ? . dodam jeszcze że cała awaria zaczeła sie od poluzowania cewki świetlnej i zerwania klinu , nie mogę rozwiać tego problemu ,wymieniłem już w tym romecie : kondensator, przewód w/n , świece (bo kuzyn za bardzo dał w palnik i przegrzał świece) i dalej przerywa. próbowałem już na różnych ustawieniach zapłonu,noraz na róznych przerwach platynek od 0.2-0.5 wszystkie po kolei, nawet na 3 różnych w 100% sprawnych gażnikach (wiem bo jeden był z mojej jeżdżącej motorynki a drugi z komara) i dalej nic . Iskra wygląda na solidną , również wykluczam zwarcie instalacji ,ponieważ próbowałem na odłączonej i w każdym przypadku to samo  nie wiem gdzie juz szukać przyczyny , proszę o pomoc jeśli macie jakieś pomysły
|
|
17-10-2013 22:19:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|