Witam Wszystkich i Każdego z osobna :)
|
Autor |
Wiadomość |
Pawelllooo
Nowy
Liczba postów: 13
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Witam Wszystkich i Każdego z osobna :)
Witam Was.
Dołączyłem do Was głownie ze względu na posiadana przez Was wiedze.
Mam ogara 205 i silnik oryginalny 2 biegowy ale w garażu ponieważ ze względu na brak czasu i myślę potrzebnych umiejętności czeka już od jakiś 4 lat na remont.
Głównie myślę o remoncie silnika który już posiadam ale chciałbym się również na forum rozejrzeć za silnikiem 3 biegowym...Do silnika 2 biegowego na pewno na ta chwile potrzebuje kola magnesowego. Jeśli chodzi o silnik 019 tu pierwsze pytanie czy jeśli zmieniam silnik na 3 biegowy musze również wymienić układ wydechowy ? Może ktoś posiada takie cudo i zechciałby się w rozsądnych pieniądzach nim podzielić
Mam nadzieje ze pomożecie
Pozdrawiam
Pawelllooo
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2013 18:42:27 przez Pawelllooo.)
|
|
27-10-2013 18:35:30 |
|
|
Pawelllooo
Nowy
Liczba postów: 13
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Witam Wszystkich i Każdego z osobna :)
A co mi jeszcze dodam kilka informacji
Mam na imię Paweł
Moje główne hobby to fiat 126p którego jestem posiadaczem rok 82 chromowane zderzaki gleba itp. Robiony na jak najstarszego i na takiego który mi będzie się podobał ,jak będę w domu to wrzucę na awatar zdjęcie
Koledzy powiedzcie mi od czego zacząć. Silnik po 1 listopada przywiozę do warszawy- i chciałbym go rozebrać w domu. Na co zwrócić szczególnie uwagę? Silnik nie pali już od jakiś naprawdę 5-6 lat :/ wiem na 100% że do wymiany jest magneto i tu prośba o polecenie któregoś np. z allegro którejś aukcji pewnej. I czy jeśli złoże to do kupy da się taki silnik odpalić na ..... balkonie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2013 19:24:27 przez Pawelllooo.)
|
|
27-10-2013 19:23:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|