Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
problem ze sprzęgłem
|
Autor |
Wiadomość |
marecki
Nowy

Liczba postów: 107
Imię: Marek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: problem ze sprzęgłem
Miałem podobny problem, sprawdzałem tarczki - były zjechane to raz, więc się ślizgało, a dwa - linka może być źle ustawiona, popuść ją tak aby sprzęgło wciskało się do końca i puszaczło , wystarczy parę milimetrów. Sprawdź jeszcze czy masz wkręconą redukcję w sillniku od mocowania linki sprzęgła - po prostu czy jest gwint, bo gdy go nie ma to linka będzie zmieniać położenie. Jeszcze kwestia oleju, może być za gęsty, ale to powinno mieć małe znaczenie, aby był w miarę dobry i w odpowiedniej ilości  jeszcze sprawdź czy wszystko na rączce jest spoko , ale to raczej wątpliwe , aby było coś nie tak, ale nie zaszkodzi  Jeszcze ważna kwestia - wycisk. Jesli dobrze nie wraca, lub nie wyciska to wyjmij zawleczkę i przesuń o kilka trubów, w którą tam stronę trzeba - jeśli jest wciśnięte sprzęgło po założeniu dekla bez linki, schowaj trochę wycisk, a jeśli na odwrót - wysuń. Wierzę , że dasz sobię radę .
U mnie jeszcze był taki problem, że tarczki wysuwały się za koszyk, i ojciec mi dorobił pierścień do zabieraka bez niego, i to pomogło , ale to juz " zrób to sam", więc nie zawsze działa
|
|
27-08-2013 00:11:13 |
|
1 osoba postawiła piwo marecki za ten post:1 osoba postawiła piwo marecki za ten post.
SzakalDKC (08-27-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|