Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Oagr 205 - pradowe problemy
|
Autor |
Wiadomość |
oggie
Nowy

Liczba postów: 81
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Oagr 205 - pradowe problemy
Na wstępie przepraszam za brak małęgo Ą  nadal mi nie działa.
No więc - Ogarkowi zrobiłem piękna nowa instalację elektryczna.
Wszystko działa pięknie - poza światłem drogowym. Po prostu gdy właczę światło drogowe, Ogar niezależnie od obrotów silnika... gaśnie.
Lampa przednia starego typu, instalacja wydaje mi się, że dobrze poskładana (niestety przełacznik świateł zdaje się być inny niż fabryczny --> jakimś cudem przebijałby na masę po przełaczeniu na drogowe?) Żarówki nowe.
Być może ktoś miał podobny problem i ma szybka poradę "co jest nie tak"?
|
|
03-06-2013 08:43:44 |
|
|
oggie
Nowy

Liczba postów: 81
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Oagr 205 - pradowe problemy
a chętnie pomogę. Do skanera dojdę dopiero jutro, to postaram się wrzucić schemat.
Kable wyszły mi eleganckie, poza kablem do tylnej lampy  - wydawało mi się, że będzie ok, ale brakło mi w efekcie 15 cm i jest trochę na sztukę.
Co będzie potrzebne:
1. 3m kabla 7-żyłowego (ze sporym zapasem to już jest!) - w sklepach rolniczych standardowy kabel do świateł przyczep - ok 3,30 zł za metr
2. koszulki termozgrzewalne - 8 i 5 mm średnicy po 1 sztuce, razem 3,60 zł
3. Konektorki "męskie" i "żeńskie" płaskie 5mm - u mnie po 15 groszy sztuka
4. najtańsza zaciskarko-przycinaczka do kabli (8zł w castoramie) - można i bez niej, ale konektorki tym urzadzeniem lepiej się zaciska.
5. przydatna może być też lutownica - te końcówki co wchodza w styki iksrownika dodatkowo zalutowałem, co by połaczenie było pewniejsze.
Ad mojego tematu - tak tak, piszac "pozycyjne" miałem właśnie na myśli owe światło mijania  a nie działa mi to domniemane drogowe  --> postaram się gdzieś dorwać przełacznik na podmiankę i zobaczymy co będzie.
|
|
03-06-2013 10:10:01 |
|
1 osoba postawiła piwo oggie za ten post:1 osoba postawiła piwo oggie za ten post.
demonlynx (06-03-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|