Romet 50 T-1 by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet 50 T-1 by MichalSR50
No, w końcu się wziąłem za zawiechę. Ale się to zapiekło... Za chiny nie mogłem tego wyciągnąć, musiałem prosić ojca, żeby on spróbował, ale i on się siłował, a to wychodziło z milimetr na parę obrotów wykonywanych Szwedem, co było mega wysiłkiem. W końcu po całym dniu wykręcania tego (z przerwani) udało się! Skręciliśmy na dole śrubę i z całej siły waliliśmy ją w pręt i po gdzieś 10 uderzeniach jedna laga wylazła.... Nie wiem, co ją tak trzymało, na niej nie ma żadnej rdzy, w środku też wydaje się być ok. Druga laga chodzi dużo ciężej niz pierwsza i nie idzie jej wybić przez śrubkę. Chyba oleję tą zawiechę i kupie sprawną i pomaluję ją na zielono, bo nie ma co się z tym męczyć, nie ma gwarancji, że to potem bedzie dobrze chodzić. A skoro tak ciężko to wylazło, wejdzie też nieprędko
Foteczki po robocie:
Dzisiaj dostałem od Komara krótsze, chromowane widełki błotników, bo tamte były za długie i błotnik był trochę podniesiony. Przy okazji grzebania przy lagach potraktowałem błotnik acetonem i stał sie jeszcze bardziej lśniący
Uploaded with ImageShack.us
|
|
30-04-2012 22:54:38 |
|
|
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|