Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
klakson romet 50t1
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,287
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: klakson romet 50t1
Nie nie kolego. W 50-T-1 to jest klakson bateryjny prądu stałego i on w ogóle ma chyba 3v z prądnicy on nie zadziała. Rozroznisz go tak że ten na prąd stały ma jeden otwór po środku i wychodzi z niego jeden przewód, a te na prąd zmienny z prądnicy mają kilka dziurek i dwa złacza.
Teraz głowy nie dam ale to jest chyba podłączone tak że+ z baterii idzie bezpośrednio do klaksonu, a - z baterii do przełącznika, w momencie wciśnięcia przycisku następuje zamknięcie obwodu z masą i klakson działa.
Kable 1-1,5mm kupisz w każdym sklepie elektrycznym, budowlanym lub odzyskasz z jakiegoś starego kabla od pralki.
|
|
Wczoraj 18:58:33 |
|
|
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,287
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: klakson romet 50t1
Nie, on nie zadziała pod prądnica, albo szukasz koszyczka (może się rozejrzyj za czymś współczesnym w sensie nie do Rometa ale do jakiegoś urządzenia) albo wstawiasz klakson na prąd przemienny który i tak Ci nie zadziała przy włączonych świateł. Opcja trzecia to wywalić te klaksony i wstawić dzwonek od rower.
Edit: to powinno pasować. https://allegro.pl/oferta/koszyk-na-bate...DuEALw_wcB
Możesz to też zasilić z baterii płaskiej takiej jak były w starych latarkach ona ma chyba 4,5v ale to będzie działać, ja mam tak zrobione bo mój koszyczek jest lekko uszkodzony
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 19:30:58 przez romek.)
|
|
Wczoraj 19:25:39 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|