Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nie działające sprzęgło i karabin z komarka
|
Autor |
Wiadomość |
Kacperek
młody Mietek
Liczba postów: 12
Imię: Kacper
Pojazd: Romet Komar
|
Nie działające sprzęgło i karabin z komarka
Dzień dobry,
Ostatnio na prostej drodze jechałem sowim komarkiem nagle był trzask silnik zgasł okazało się że spadł łańcuch z tyłu łańcuch założyłem ale po odkręceniu kapy od zapłonu zoabczyłem że lańcuch wkręcił się też w zębatkę zdawcza tak owinął się trochę i wyłamał dziurę w tej odsłonie całej zębatki w jej górnej części odłamana część zablokowała automat zmiany biegów co tłumaczyło dlaczego nie mogłem zrzucić dwójki założyłem spowrotem łańcuch ale po tym zdarzeniu przez stało działać sprzęgło bo jak wiem dezameta nie da się odpalić za kopke że wciśniętym sprzęgłem bo tak jakby przeskakuje a tutaj kopka kreci silnikiem i po wciśnięciu sprzęgła dalej koło kręci się razem z silnikiem. Na razie wyjąłem zębatkę bo okazało się że nie ma trzech zębów a reszta jest jak zapałki. Sprzęgło ma być w oleju i sprawdziłem jego stan no trochę brakowało do poziomu kontrolki dodałem około 200ml więc w silniku było go około 300. Wcześniej sprzęgło działało dobrze regulacja nic nie dała ściągnałem pokrywę sprzęgła i mam pytanie od czego zacząć i co może być przyczyną.
Jak już pisze wątek w tym dziale to czy strzelanie z silnika niczym z karabinu przy jeździe szybszej niż 30km na godzinę może być spowodowane przez jak się okazało głowice dokręconą palcami widać że coś nie tak bo z pod głowicy wycieka niedopalona mieszanka. Z góry dziękuję za odpowiedź bo taka jazda jest trochę Kijowa bo przy tym strzelaniu motorower hamuje silnikiem poprostu jest strzelanie i jak nie dam gazu to zwolni chyba najczęściej tak jest gdy zjeżdżam z jakiejś górki bo pod górkę czy na prostym rzadziej ma to miejsce
Dodam zdjęcie która część się wyłamała i czy to jakoś bardzo będzie zasyfiac automat to zaznaczone na czerwono
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 00:26:34 przez Kacperek.)
|
|
Dzisiaj 00:25:43 |
|
|
Norweski Zomowiec
Mechanik
Liczba postów: 1,804
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Nie działające sprzęgło i karabin z komarka
Zębatka kosza sprzęgła nie zerwała się z obudowy?
Cytat:strzelanie z silnika niczym z karabinu przy jeździe szybszej niż 30km na godzinę może być spowodowane przez jak się okazało głowice dokręconą palcami widać że coś nie tak bo z pod głowicy wycieka niedopalona mieszanka
jest możliwe. Głowice dokręca się na 11-12nm
hamowanie silnikiem 2t nigdy ma nie być miejsca
|
|
Dzisiaj 01:51:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: MacRoial , 1 gości
|
|