Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S
|
Autor |
Wiadomość |
Babcia102
Nowy
Liczba postów: 16
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S
|
|
27-04-2021 23:10:22 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
I właśnie to mi się nie zgadzało. Masz "Potwierdzenie zgłoszenia do rejestru". To nie jest dowód, ale jako potwierdzenie własności się nadaje. U siebie, z jedną umową, zarejestrowałem tak Komara bez problemu. Najpierw tymczasowe, przegląd i ustalanie danych, a później odbiór stałych numerów i dowodu. Tato jeszcze musiał do tego dodać jedną wizytę, bo mieli problem ze znalezieniem moplika w starych bazach. Dwie umowy to nie utrudnienie, ot pośrednik pomiędzy wami.
Skoro nie chcą zrobić tego co powinni to zostaje standardowa droga walki z urzędniczym betonem.
Musisz upierać się przy swoim w swoim urzędzie. A jak nie to pisemna odmowa z podaniem przyczyny. Dokładnie Ci nie napiszę, bo jeszcze nie miałem okazji, ale łatwo znaleźć takie przypadki w internecie.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
28-04-2021 00:04:40 |
|
|
Babcia102
Nowy
Liczba postów: 16
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Komar
|
No tak jest wybór , ze względu , na to że mam ,,papiery " przyjedzie ktoś Pzmotu i zrobi resztę ustaleń i sprawa skończy się na 1 orzeczeniu, ale cena będzie ok. 2,5x drozsza
Tak ogółem na zabytek jest o wiele więcej przywilejów.
Jak to Pan po drugiej stronie wyjaśnił unikatem może być ,,papa mobile" czyli unikatowy na skalę światową . Ale zastrzegł ,że oczywiście może zrobić na unikat.
Ja w tej chwili sam nie wiem co myśleć ,mając syna 7 lat, cały czas mówi ,,jedziemy komarem tym zabytkiem" czy to nie jest słuszna droga.
Proszę o opinie was czy ,to aby polskie społeczeństwonstwo nie jest źle nastawione do ,, żółtych bach" a tak naprawdę to przywilej.
|
|
29-04-2021 22:13:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|