Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik
Liczba postów: 1,794
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351
Możliwe, że puścił oring w karterze, na wałku startera. Spoko, też mi niedawno puścił
Mi niewiele przepuszcza, to na szybko uszczelniłem sznurkiem azbestowym posmarowany silikonem wałek, zaciśnięty został osłoną sprężyny, na koniec dodatkowa podkładką zaciskająca wszystko i seger, Sugeruje także zrobić mini dziurkę w korku, aby odpowietrzała się skrzynia. Może nie ma ujścia i wywala wałkiem. Ja tak zrobiłem i na razie jest spoko - mimo to i tak trzeba w przyszłości rozbierać silnik, aby dotrzeć do tego oringu. Aby do tego już nie dochodziło, rozważam wsadzenie simmeringu do środka, na wałek
|
|
08-04-2021 08:25:56 |
|
|
piotrusekk
Nowy
Liczba postów: 11
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351
(08-04-2021 20:18:55)romek napisał(a): Na razie nie rozpolawiaj jak nie jesteś pewien czy jest potrzeba. To nie jest tak że można sobie rozbierać ile chcesz bo wszystko się niszczy i potem są takie problemy. Ja też miałem ostatnio taki problem po remoncie, dodatkowo założyłem tłumik nieco przerobiony to po chwili gazowania wszystko za motorynka było w oleju, a z kolanka aż kąpało. Wymiana tłumika na normalny, gaznika, ogarnięcie zapłonu, rozrobienie czysta benzyna i nic nie leci
Właśnie złożyłem silnik , wymieniłem wszystkie smieringi , nie rozpoławiałem go i mogę powiedzieć ze udalo sie , jest pięknie , nie ma ani kapki oleju !! , teraz chyba będę musiał teraz ustawić zapłon, choć pracuje poprawnie silnik .
|
|
08-04-2021 22:01:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|