Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Ogar 200 brak mocy!
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,631
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Ogar 200 brak mocy!
Długi czas walczyłem z tym silnikiem. Motorower stał kilka lat bez ruchu, aż wziąłem się za niego ja. Czasem odpalał od kopa, czasem nie miał mocy, gasł. Raz najpierw przygasał, później się rozkręcił i jechał świetnie, a tuż po tym pchałem motorower 5 km, bo nie palił, zalewał świecę. Tuż po tym odpalił od pierwszego kopa.
W moim przypadku winne okazały się, jeszcze oryginalne, zacierające się łożyska na wale.
Jeśli jesteś pewien, że zapłon jest dobrze, a gaźnik jest czysty to może się okazać, że warto jednak zrobić remont. To nie jest bardzo skomplikowany sprzet, gaźnik nie ma nawet śruby regulacji mieszanki paliwo-powietrze. Ustawiony jakkolwiek powinien się odezwać (mimo to upewnij się co do jego sprawności i prawidłowego poziomu paliwa w komorze pływaka). Zapłon nie musi być ustawiany mikrometrem. Jeśli ustawiasz go z użyciem szczelinomierza i suwmiarki, i nie chce działać to znaczy, że cos jest nie tak.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018 17:04:58 przez Dawdzio.)
|
|
16-09-2018 17:03:42 |
|
1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post:1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post.
Mariusz1993 (09-16-2018)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|