Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 przerywa
|
Autor |
Wiadomość |
bujak96
ホンダマスター
Liczba postów: 654
Imię: Adam
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogar 200 przerywa
Witam.
Wiem że było już dużo takich tematów, lecz nie znalazłem odpowiedzi co do mojego przypadku. Ogar przerywa w połowie zakresu obrotów natomiast dół jak i góra obrotów jest okej, muszę przetrzymać go na pełnej manetce i przeczekać to przerywanie. Gaźnik czysty i wyregulowany, próbowałem na kilku świecach z różnymi przerwami, zmieniłem oraz czyściłem przerywacz niestety nie pomogło. Próbowałem na dwóch różnych kondensatorach, zmiany nie czuć praktycznie, nie iskrzy na platynkach więc to raczej nie wina kondensatora. Kranik normalnie podaje paliwo, filtr paliwa również, przewód drożny, zaworek iglicowy się nie zacina.
Ktoś może pomóc? Męczę się z tym już drugi tydzień, a używam rometa do dojazdów do pracy i jest on mi niezbędny. :/
|
|
22-05-2017 11:54:03 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 przerywa
Dzisiaj walczyłem z jawką, która paliła na tyk, a podczas jazdy rwało ją jak staruszka w kościach. Wynik? Na pewno walnięty filtr powietrza (popękana guma, pęknięta obudowa, zasyfiony wkład) i jak wyszło to i przedmuchy na tłoku, ale to nie koniecznie musiało być powodem. Po zdjęciu gumy filtra szedł lepiej, po ogarnięciu nowej puszki, gumy i wkładu jest idealnie.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
24-05-2017 00:51:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|