podświetlenie
|
Autor |
Wiadomość |
Stachu.G
"Dziecko kirca"
Liczba postów: 1,088
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: podświetlenie
(28-02-2012 22:02:31)szkp napisał(a): Stachu, podświetlenie gaźnika jeżeli jest do czegoś potrzebne to najbardziej przed włączeniem silnika (chociaż w ogóle wątpliwa wydaje mi się słuszność tego pomysłu), więc podpięcie do cewki nic nie da. Trzeba aku.
No fakt
W takim razie nie pozostaje nic innego jak zrobić to na płaską baterie
Nie no rzeczywiście bez aku tutaj nie ruszy
|
|
28-02-2012 22:10:04 |
|
|
bykuu
Technik
Liczba postów: 630
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: podświetlenie
mocna dioda (najlepiej biała), rezystor pod 9V dobrany do diody, bateria 9V, kabelki, przełącznik i jazda.
myślę że wiesz co dalej z tym zrobić. koszt ok 6zł. (dioda gdzieś 2-3zł, bateria 3zł, kabelki się znajdą w domu i przełącznik myślę że też)
wydaje mi się że najlepsze rozwiązanie.
bateria w schowku, włącznik gdzieś w obudowie schowka na wierzchu, czy tam na kierownicy, czy gdzie Ci wygodnie i już.
bateria na długo Ci starczy, a raz na jakiś czas wydatek rzędu 3zł nie jest aż taki straszny przecież.
do baterii warto było by kupić zatrzask/wtyczkę tak żeby przy wymianie było łatwo, koszt to ok 2zł takiej wpinki. w każdym bądź razie w 10zł się zmieścisz żeby to wykonać.
ja bym takie coś sobie zrobił jeżeli bym robił. : )
mam do sprzedania dużo części do ROMET'a i SIMSON'a oraz wiele innych różnych rzeczy, wejdź na mój profil i sprawdź. : p
|
|
28-02-2012 23:26:48 |
|
1 osoba postawiła piwo bykuu za ten post:1 osoba postawiła piwo bykuu za ten post.
zbydrze (02-29-2012)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|