Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] Jaką farbą/lakierem pomalować ramę?
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
14-10-2015 23:48:08 |
|
|
maras52
Po co kupować jak można zrobić ?
Liczba postów: 41
Imię: Marek
Pojazd: Inny
|
RE: Jaką farbą/lakierem pomalować ramę?
My z sąsiadem używamy Mobihela (może dlatego że kumpel w mieszalni ma punkt z Heliosa ). Nie wiem jak wygląda malowanie matem, nie wnikałem nigdy, zawsze jadę z klapka paliwa i kodem (zazwyczaj metalik).
Najlepiej podjedź do mieszalni i spytaj , zazwyczaj od ręki Ci dobiorą rozcieńczalnik i utwardzacz.
Co do podkładu hmm
1. Akrylowy - Miękki przy przecieraniu (czasami aż za bardzo zwłaszcza na kantach) dosyć dobrze wypełnia lekkie ubytki
2. Epoksydowy - jak nie chcesz k...ć przy szlifowaniu to nie polecam. "Dosyć" twardy używam tylko tam gdzie nie widać bo nie trza tyle równać
Analogicznie jak z bazą dobiorą rozcieńczalnik i utwardzacz
Jeśli chcesz to mogę Ci powiedzieć że to http://www.sniezka.pl/produkty/multispra...w-akrylowy nawet ogarnia robotę, z tym że ja miałem połysk.
Zdravim =MRS=
Maras-Tech
BP
Elektronika cyfrowo-analogowa / Układy zapłonowe Analog/Digital CDI-TCI
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015 12:51:00 przez maras52.)
|
|
16-10-2015 12:49:18 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Jaką farbą/lakierem pomalować ramę?
nie ma się co rozczulać z jakimiś arkylami i bazami na ramę. Lakier na ramie ma być przedewszystkim trwały i taki, że w razie czego możesz sobie zrobić zaprawkę na np. wahaczu i nie ma śladu. Ja bym użył hemmerite, a podkładu to albo jakaś minia czerwona, albo epoksydowy, hemmerite dobrze rozcieńczyć, troche utwardzacza i bajeczka.
|
|
16-10-2015 14:43:47 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|