Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 Problem z wysokimi obrotami
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 Problem z wysokimi obrotami
(05-03-2015 22:20:56)charper napisał(a): no normalnie centralnie łyka przez zle uszczelnioną komorę korbową albo uszczelniacz. i nadal uważam że sylikon to szajs.
Pisałem już przecież, że simmering od strony zapłonu jest dobry. Gdzie jeszcze to może łapać lewe powietrze?  Głowica raczej odpada bo kompresja by spadała i by "gwizdał" przy kopaniu. Myślę jeszcze nad simmeringiem od sprzęgła, bo w silniku nie ma jeszcze oleju, więc by nie kopcił a lewe brać mógłby.
(05-03-2015 22:44:17)Blusik napisał(a): Przytkaj tłumik lub filtr gaźnika i sprawdź czy zgaśnie jak nie to lewe
Gówno prawda, za przeproszeniem. Sam u siebie przerabiałem ten temat, zatykałem filtr i gasł, a lewe łapał i tak gdzieś bokiem, więc nawet jak zgaśnie po zatkaniu to nie oznacza, że nie dostaje lewego. Po prostu po zatkaniu odcinasz mu prawie cały dopływ powietrza i się dusi. Tutaj ewidentnie gdzieś leci lewe powietrze, a jakoś po zatkaniu gaźnika zgasł.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
05-03-2015 22:59:38 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 Problem z wysokimi obrotami
Jezu, no piszę przecież, że głowica jest dokręcona -,- Mam ukręcić szpilki?
Rozebraliśmy to i wyszło, że simmering od strony sprzęgła jest dobry, ale ma złe wymiary i między wewnętrzną wargą a wałem jest szpara i stąd problemy.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
17-03-2015 00:52:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|