witam wszystkich,
nigdy nie byłem pasjonatem jednośladów, ba - nawet nigdy nie jeździłem jednośladem, aż do ub. tygodnia kiedy dziadek żony wspomniał coś o swoim komarku, że chce się go pozbyć.
Podjąłem szybką decyzję, że komarka od dziadka odkupię (oczywiście dostałem za free
) Przejechałem się i coś się we mnie obudziło
Teraz już wiem, że te pojazdy mają swój niesamowity urok i mam zamiar odrestaurować go do stanu fabrycznego.
Jest to Komar 3, jeszcze nie wiem z którego dokładnie roku bo dziadek miał tylko taki starodawny dowód rej, w którym nie było daty prod. Ale albo '75 albo '78. Nie wiem też jaki to dokładnie model (chodzi mi o oznaczenie 4-cyfrowe)
Będę i tak musiał zrobić przegląd techn. więc diagnosta powinien to rozszyfrować.
Komar jest w stanie nie najlepszym, tzn. przednie koło lata na boki - zużyte są chyba te dziwne wahacze z przodu - czy da się je zregenerować lub najlepiej kupić nowe? Widziałem, że można kupić jako nowe tylko takie o innej konstrukcji, a chciałbym mieć oryginalne
Silnik pięknie odpala, jednak podczas jazdy jakby coś rzęzi cyklicznie.
Postaram się zamieścić na dniach zdjęcia.
Jeszcze mam pytanko - czy są jakieś publikacje książki, w których miałbym krok po kroku opisane np. remont silnika?