Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zapłon - gaźnik.
|
Autor |
Wiadomość |
MotoOgaro
Banned
Liczba postów: 40
Imię: ---
Pojazd: Inny
|
Zapłon - gaźnik.
Siemka, w moim 025 silniku mam problem że nie idzie gaźnika ustawić, znaczy się spalania... Raz miałem dobrze że trzymał obroty, zacząłem ustawiać, i dupa, miałem dzisiaj ale dędtka poszła... Teraz mi powiedzcie, bo mój silnik np po 1km jest gorący że można kiełbaski piec, co muszę z zapłonem zrobić? Wyczytałem "Niewłaściwe ustawienie, czy wyregulowanie zapłonu powoduje trudności w uruchomieniu silnika, metaliczne stuki w nim oraz „kichanie" w gaźniku przy przedwczesnym zapłonie. Przy późniejszym zapłonie występuje nadmierne grzanie się silnika i układu wydechowego, strzelanie w tłumiku, zbyt duże zużycie paliwa oraz wolne nabieranie obrotów. " to muszę go przyśpieszyć? czy opóźnić? Bo już zgłupiałem... I zapłon też może rozwiązać problem z gaźnikiem?
|
|
18-04-2013 21:01:49 |
|
|
MotoOgaro
Banned
Liczba postów: 40
Imię: ---
Pojazd: Inny
|
RE: Zapłon - gaźnik.
Z tym gaźnikiem, fakt sam sobie odpowiedziałem, już go przyśpieszyłem, i chciałem się upewnić że jeszcze czytam ze zrozumieniem A zrobiłem to dlatego, bo żłobie te paliwo jak porąbany o_0 Chodź, zawsze odpalał od 1, nawet jak zimny czy ciepły, możliwe to to?
Teew, teraz gadałem z takim gościem, mechanik. Powiedział że trzeba opóźnić, to jak to w końcu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2013 21:39:28 przez MotoOgaro.)
|
|
18-04-2013 21:09:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|