Jest tu dobry kimputerowiec?
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
Jest tu dobry kimputerowiec?
Czy jest tu na forum jakis dobry komputerowiec, dla którego stary Windows XP nie ma żadnych tajemnic?
Potrzebuje aby kros mi wytłumaczył jak się włamać do swojego systemu, po zapomnieniu hasła.
Prosze mi nie proponować poradników z neta, ponieważ nie działa Naprawa systemu przez instalator (nadal w konsoli potrzebne jest haslo), uruchomienie tryby awaryjnego tez nie jest możliwe, po prostu nie działa. Dodam ze wersja XP to syfiasty Home Edition...
Czytałem ze za pomoca jakiejś specjalnej plytki, czy cos można zmienić haslo. Niech wypowie sie jakis Expert, tylko proszę traktować mnie jak debila i pisac jak do debila, gdyż nie znam slangu komputerowiczów.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
12-06-2021 04:52:23 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jest tu dobry kimputerowiec?
Chcesz się dobrać do plików? Podłącz dysk twardy do innego komputera z już zainstalowanym systemem i przez ten system je skopiuj na inny dysk.
Ewentualnie możesz odpalić Linuxa z płytki, ale nie bawiłem się z nim wiele.
PS. Nie jestem dobrym komputerowcem, nienawidzę czegokolwiek przy nich robić, więc nie pytaj o szczegóły, bo nie mam pojęcia
Po prostu kiedyś trochę się bawiłem starymi klamotami.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
12-06-2021 11:00:27 |
|
|
Jaca
Nowy
Liczba postów: 99
Imię: Jacek
Pojazd: Romet Pony
|
|
|
12-06-2021 16:40:34 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
|
Ściągnąłem Hirensa, wypakowałem, wypaliłem na płytkę zgodnie z instrukcja, oczywiście w biosie ustawiłem palenie z płyty i dupa... Cos tam czyta na tej płycie bo chwile myśli przy czarnym ekranie z migającym kursorem, ale po tej chwili normalnie sie włącza xp i panel logowania...
Juz nie wiem co robic, jakies inne pomysły, inne programy? Czytałem na elektrodzie, ze nie na wszystkich plytkach ten program dziala, ale akurat to dotyczyło innego zagadnienia niz moje.
|
|
13-06-2021 04:21:47 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
|
13-06-2021 07:54:28 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
13-06-2021 12:42:33 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
|
Piękna pszczoła! Przy przeciętnie trzysta piętnasto tysięcznej dwieście pięćdziesiątej ósmej próbie, udalo sie dla mnie odpalić tryb awaryjny.
Jakie to emocje i uczucie, dostać sie na kompa, do którego nie mialem dostępu od końcówki 2009 roku
Dzieki za porady, temat można zamknąć.
PS: Jest troche zdjec i filmów ze starych czasów zbieractwa gruzów. Coś pięknego.
|
|
13-06-2021 19:36:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|