[K] Kupię linke sprzęgła do Ogara 200
|
Autor |
Wiadomość |
Spaceman164
Jawasaki 223
Liczba postów: 630
Imię: Spaceman164
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: [K] Kupię linke sprzęgła do Ogara 200
(15-04-2021 11:59:21)mati578 napisał(a): Jeśli przytrzymasz blaszkę w takiej pozycji, żeby o nic nie obcierała i spróbujesz kilka razy wcisnąć sprzęgło, a dalej będzie słychać tarcie to znaczy, że gdzieś indziej jest problem. Możliwe że to źle wykonana linka, tak jak mówisz. Ja kupowałem linkę do sprzęgła rok temu w sklepie motocyklowym w moim mieście (nie pamiętam od jakiego producenta ta linka) ale widać było gołym okiem że ma dość luzu w pancerzu, tak że można było po kropelce oleju powoli wlewać, olej się chwilę sączył i po chwili już go nie było bo spływał sobie do środka.
Już chyba wiem co jest grane, linka z gmoto była problemem, to właśnie ona tarła w pancerz mocno, załozyłem linkę z Linmotu z Rooader pl i jest o wieele lepiej, lekko trze ale prawie w ogóle, nie aż tak jak linka z gmoto, niestety linka z Linmotu jest tak długa, że praktycznie nie starcza regulacji więć zamówiłem linkę hamulca przedniego też z Linmotu i jest którtsza o 2cm więc może będzie lepiej i będzie można normalnie jeździć.
Motoren:
-Ogarrr 200 '88
-Cezet 350 472.5 '82
YT-Motorower Ogar Jaskrawo-Niebieski
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2021 16:37:08 przez Spaceman164.)
|
|
15-04-2021 16:36:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|