Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ponownie Romet Router WS 50 kilka nowych problemów
|
Autor |
Wiadomość |
Wuesik
Nowy
Liczba postów: 12
Imię: Tom
Pojazd: Inny Romet
|
Ponownie Romet Router WS 50 kilka nowych problemów
Witam ponownie, jeden problem rozwiązany, teraz nowe, pada śnieg więc jest czas na zapytanie, proszę o porady. Teraz szczegółowiej, Romet Router WS 50 2017r. nabyty kilka miesięcy temu, stał w blaszaku przez zimę , aku wymienione, bo żelowe padło, odpalony kilka dni temu , na zimnym obroty nierównomierne, spadały i gasł, na ciepłym zaczął chodzić normalnie, pojeżdzone kilka minut dla sprawdzenia ale...
Przedwczoraj zauważyłem plamę pod moto, benzyna i kapie z czarnego wiszącego wężyka(foto), skąd on się odczepił . Drugi problem to światła i kierunki, świateł nie da się wyłączyć tylko przełączyć z krótkich na długie (czy to fabryczne ustawienia) a kierunki nie mrugają, tylko świecą jednolicie (foto) . Wreszcie trzeci, jak podnieść siedzenie, z lewej strony siedzenia jest jakby stacyjka, wkładam kluczyk, przekręcam, wysuwa się zamek w kształcie litery J i nic (od czego to jest, foto). Prawa strona siedzenia się odgina, ale lewa trzyma niezależnie od pozycji tego zamka pod siedzeniem. Z góry dzięki za pomoc.
PS. Pytanko dodatkowe, do minusa na aku podłączony był zielony kabelek, od czego on jest(foto)? Pozdrawiam
|
|
20-03-2021 11:06:19 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
|
RE: Ponownie Romet Router WS 50 kilka nowych problemów
Czy ten wężyk nie pochodzi z gaźnika? Gdy gaźnik się zalewa, powinno wyciekać właśnie tamtędy. U mnie właśnie gaźnik cieknie non stop i nie wiem dlaczego, aż straciłam do niego cierpliwość i go wymieniłam
Co do świateł to w moim byłym Routerze, dało się je normalnie włączyć i wyłączyć. A z kolei w Ogarze 125 świecą się non stop. Co do kierunków, to dziwne. Może spalił się przerywacz kierunkowskazów...
A siedzenie się podnosi w ogóle? xD Wiem, że je się odkręca, bo jest przykręcone dwoma śrubami.
Możliwe, że ten kabelek to masa.
|
|
20-03-2021 14:37:48 |
|
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post.
Wuesik (03-23-2021)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
|
|
20-03-2021 22:55:32 |
|
1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post:1 osoba postawiła piwo Motorowerzystka za ten post.
Wuesik (03-23-2021)
|
Wuesik
Nowy
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2021 23:55:54 przez Wuesik.)
|
|
22-03-2021 23:53:22 |
|
|
Wuesik
Nowy
|
Filtr powietrza?
(25-03-2021 19:15:42)Wuesik napisał(a): Filtr powietrza?
Zamotałem z tym powyżej, w każdym bądź razie
ta walcowata gąbka wewnątrz obudowy filtra to jest po jednej stronie czy po obu, u mnie jest po jednej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2021 19:33:21 przez Wuesik.)
|
|
25-03-2021 19:15:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|