Simson s53B by Trzcinka
|
Autor |
Wiadomość |
trzcinka
Technik
Liczba postów: 509
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Simson s53B by Trzcinka
No to pora zaaktualizować wątek o simsonku po blisko roku.
Generalnie simson wykazuje się ogromną bezawaryjnością (odpukać). Przez ostatni rok użytkowania miałem jedynie problem, że simmering wału wyleciał oraz jakiś miesiąc temu musiałem napęd wymienić bo był w opłakanym stanie. Wymian świec to już nawet nie liczę, bo to nie jest awaria hihi. Ale ja mam tylko jedno pytanie do ludzi którzy wykonywali s53. Z JAKIEJ BLACHY JEST ZROBIONY TEN PIEPRZONY ZBIORNIK. Co się obrócę to jest nowa wgniotka, rysa, odprysk itp itd. Nic nie kładę na zbiornik a tu takie kwiatki Jednym co mam TO DO to ustawić zapłon oraz biegi, bo prawie za każdym razem wbijam luzy miedzy biegami.
Od października tamtego roku udało mi się zrobić ponad 3k kilometrów. Jak dla mnie jest to wysoki wynik, cyferki na liczniku w oka mgnieniu się przekrecają.
Tutaj mała galeria z wypadów wraz z znajomymi:
A taka ciekawostka odnosnie ostatniego zdjęcia z ostatniego wypadu. Zielony simson niestety nie dał rady wrócić. Wypadła kulka z łożyska przez co cały automat zmiany biegów się rozsypał. Silnik do rozpołownienia.
Mam nadzieje, że już w miare na bierząco będę aktualizował wątek.
Pozdro
Moje motorowery
-Romet Komar 2350 77'
-Simson S53 92'
-Romet 50t1 76'
|
|
22-07-2021 00:41:53 |
|
1 osoba postawiła piwo trzcinka za ten post:1 osoba postawiła piwo trzcinka za ten post.
Jorginsson (07-22-2021)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|