| 

| 

Wsk 125. Montaż wału.

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Wodnik 

El Dezametto Mecánico 

Liczba postów: 354 
Imię: Szymon 
Pojazd: Romet 2375 

| 

RE: Wsk 125. Montaż wału. 

Ja silnik od Wieśki składałem tak że to zewnętrzne łożysko pod zębatką od łańcuszka sprzęgłowego wciskłałem wkładając podkładki na łożysko odpowiedniej wielkości i skręcając nakrętkę od zębatki stopniowo dokładając podkładek. Sama podkładka musi być taka że musi się opierać o pierścień wewnętrzny i zewnętrzny. Uważaj żeby nie zniszczyć gwintu. Jeśli będzie ciężko szło po dokręceniu uderz delikatnie młotkiem i znów dokręć nakrętkę i tak aż do osadzenia łożyska na właściwym miejscu. Gwint na wale jest dość wytrzymały więc łożysko bez problemów powinno dać się wprasować w ten sposób.  
I jeszcze link do strony skf gdzie jest opisany montaż łożyska jednocześnie na wale i w gnieździe.  Montaż łożysk 
Wtedy wkładasz wał w nagrzany karter. Czekasz aż ostygnie pakujesz seeger, simering i wtedy montujesz to zewnętrzne łożysko.

Podrywasz Blachary i bujasz się na mieście bo masz Rometa za złotówek całych 200 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019 01:16:14 przez Wodnik.)

|  

| 

| 04-01-2019 01:11:29 | 

| 

1 osoba postawiła piwo Wodnik za ten post:1 osoba postawiła piwo Wodnik za ten post. 
		TheKocur (01-05-2019)
	 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|