Romet 50-T-1 1976r
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
|
29-08-2018 02:19:24 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet 50-T-1 1976r
(29-08-2018 16:20:03)Szatek napisał(a): Szkoda że sprzedajesz, no ale Twój wybór. Cena jak widzę zaporowa
No szkoda, ale nie mam gdzie tego trzymać i potrzebuje kasę. Cena zaporowa? Nie powiedział bym, cena jest uczciwa i zgodna z obecną sytuacją na rynku. To że ty sprzedajesz wszystko po taniości to nie znaczy że wszystko ponad twoje ceny jest cenami zaporowymi.
Cytat:Ale mógłbyś też nie wprowadzać innych w błąd, bo fabrycznie nie było chromowanych osłon łańcucha (ta zresztą też mi na taką nie wygląda) - tylko lakierowane
Myślisz że ktoś od tak sobie pochromował? Pierwszy właściciel? Nie wierzę w taką wersję wydarzeń. Inne modele też miewały chromowane osłony, Komar mr232, Romet Pegaz czy Komar 2
Cytat:Piszesz też że Romet jest wyjątkowy, bo ma tzw. "wysoką głowicę", a sam ją podmieniłeś za zwykłą.
Piszę że jest wyjątkowy bo jest z początku produkcji i jest bardzo rzadki, a i myślę że żaden z kolekcjonerów nie pogardzi głowicą która jest warta co najmniej 5 razy więcej niż "oryginalna"
Cytat:Nie piszesz też nic o korku wlewu oleju, który także zmieniłeś z tego z białego plastiku...
Myślisz że wszyscy dbają o takie małe szczegóły jak ty? Korek mam i w ramach negocjacji mogę go dorzucić i na pewno jego nie oryginalność jakoś specjalnie nie wadzi na unikatowości i stopnia oryginalnych części całego motoroweru.
|
|
17-09-2018 14:33:45 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Romet 50-T-1 1976r
Ale że niby co ja sprzedaje po taniości? Myślę, że akurat w cenach 50-T-1 się mniej-więcej orientuję i jak dla mnie, wart jest jakieś 2200 zł...
A czy Ty w ogóle jesteś na 100% pewny że to jest chrom, albo że to jest nawet powłoka galwaniczna? Bo dla mnie nie jest. Nawet jeśli jest, to na tyle 50-T-1 które widziałem (a widziałem na prawdę sporo), absolutnie żaden nie miał takiej osłony, co upewniałoby mnie tylko w tezie, że było to robione poza fabryką...
Romet 50-T-1 z 1976-go roku bardzo wyjątkowy? No sory, ale jak dla mnie, chcesz go zrobić bardziej wyjątkowym, dzięki tej głowicy. Nie czepiałbym się, gdybyś napisał w opisie, że głowica jest zmieniona...
Tak, myślę że większość kolekcjonerów która siedzi nawet trochę w temacie (jeden z nich ma podobno kupić go od Ciebie) i ma wydać taką sumę na Rometa, zwraca uwagę na takie rzeczy i moja "przesadność" wcale by ich nie dziwiła. Chyba masz małą styczność z takimi osobami...
|
|
17-09-2018 22:03:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|