Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mistral '91 Szosowo - turystycznie
|
Autor |
Wiadomość |
Michal.Waw
Nowy
Liczba postów: 46
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
Mistral '91 Szosowo - turystycznie
Witam wszystkich, jako że jestem nowy na forum postanowiłem że rozpocznę od pokazania jednego ze swoich rowerów.
Rower to Romet Mistral prawdopodobnie 91 rok, tak wynika z numeru wybitego na ramie. Służy mi głównie do turystyki rowerowej, dlatego niezbyt zależy mi na oryginale ale przede wszystkim na wygodzie, niezawodności i funkcjonalności. Rower uratowałem ze złomowiska, był w złym stanie, a jedynie rama była całkiem ok, dlatego go kupiłem. Z oryginalnych części nie zostało praktycznie nic. Hamulce Alhonga, przerzutki Shimano Tourney. Korba na klin, jest nowa prawdopodobnie ktoś ją sobie trzymał w domowych zapasach i postanowił sprzedać, nie wiem co to za model ale pasuje idealnie. Opony 700x23C i dętki z długimi wentylami. Konstruktywna krytyka mile widziana
|
|
29-05-2016 16:03:24 |
|
|
Michal.Waw
Nowy
Liczba postów: 46
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Mistral '91 Szosowo - turystycznie
(14-08-2016 15:54:33)Kubaa napisał(a): Też mam taką ramę od Ify, jak z mocowaniem przerzutki nie było jakiś problemów?
Daj jakieś zdj. kasety z przerzutką i ile rzędów tam masz, i jak można to bym prosił link do kół.
Twoja rama pewnie różni się od mojej więc lepiej pomierz sobie wszystko dokładnie, zanim kupisz części.
-Koło przednie to 28 cali, szerokość montażowa: 100mm, średnica osi 8mm.
-Koło tylne to 28 cali, szerokość montażowa: 135mm, średnica osi 9,5mm, koło pod wolnobieg.
-Przerzutka Shimano Tourney, z mocowaniem na hak. ( Niby mocno budżetowa konstrukcja a jakością przerasta niektóre przerzutki Alivio. )
-Korba na klin, ale już planuję update pod mocowanie na klin, więc tobie radzę zrobić od razu taką przeróbkę.
|
|
04-09-2016 20:18:03 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Michal.Waw za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Michal.Waw za ten post.
DaFiX (09-05-2016), Kubaa (09-15-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|