notebook do 300 zł.
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,632
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: notebook do 300 zł.
Od jakiegoś czasu szukałem laptopa z jakimiś znośnymi parametrami tak do 150zł i mogę ci powiedzieć, że twoje pytanie jest bez sensu. Ja rynek rzeczy używanych porównuję do złomu albo do sklepu w PRL. Trzeba brać co jest. Może trafić się złom za 250, a może być cudeńko za 100. Tutaj trzeba tylko często przeglądać ogłoszenia, szczególnie wieczorem, kiedy najwięcej ludzi siedzi przy komputerach w domach. A jak już znajdziesz jakąś okazję to nie czekaj, od razu dzwoń i jedź na miejsce. Raz znalazłem sprawnego i kompletnego lapka za 100zł, który wart był spokojnie 500. Napisałem 21 minut po wystawieniu ogłoszenia i powiedziałem, że jutro będę (było późno, gdzieś po 22-23). Następnego dnia przed 14 dzwonię, żeby spytać o adres, a baba mówi mi, że już nieaktualne i, że, uwaga, "kto pierwszy ten lepszy"(!). Tak więc pamiętaj o jednym: ludzie to taborety bez honoru i sprzedadzą co mają temu, kto pierwszy się nawinie. Nawet jak ci ktoś napisze, że jest twoje i da adres to możesz przyjechać w umówiony dzień i tylko się powkurzać, bo idiota sprzeda komu innemu, bo przecież "nie miał pewności, że przyjedziesz". A to, że upewniasz go w tym od tygodnia to przecież nic nie znaczy, bo przecież każdy sobie lubi wydawać kasę na SMSy do nieznajomych sprzedawców.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2015 21:38:51 przez Dawdzio.)
|
|
28-09-2015 21:37:52 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|