Rejestracja jawy kaczki która była wyrejestrowana w 1990r.
|
Autor |
Wiadomość |
Maras_Bydgoszcz
Forever Two Wheels
Liczba postów: 106
Imię: Marek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Rejestracja jawy kaczki która była wyrejestrowana w 1990r.
Siema, kupiłem dzisiaj Jawe kaczke 1989 r. Mam ważne umowy kupna sprzedaży i dowód rejestracyjny, koleś kupił ją od dziadka co trzymał ją dwadzieścia lat w stodole i chciał ją odnowić ale sprzedaje z powodu braku kasy.
Z tyłu dowodu jest pieczątka i napis że pojazd został wyrejestrowany w 1990 roku i co teraz? Zarejestruje go normalnie? Ojciec mój upierał się że tak dlatego brałem.
Motorek odpala i trochę jeździ ale problem jest z zapchanym gaźnikiem i kranikiem.
Mam nadzieje że żadna opinia rzeczoznawcy nie będzie potrzebna bo wyjdzie mi że zrobiłem najgorszy interes życia
Dałem 620 zł + transport do mnie. Kaczucha odpala i jeździ, do przeczyszczenia bak z rdzy w środku, do tego gaźnik. Koło z przodu do centrowania i nowy lakier, to wszystko!!! Zero oznak korozji, reszte części wizualnych też dostałem, brakuje tylko stopki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2015 20:42:53 przez Maras_Bydgoszcz.)
|
|
25-05-2015 20:41:18 |
|
|
kwiatek83
Uczeń
Liczba postów: 169
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Rejestracja jawy kaczki która była wyrejestrowana w 1990r.
Wyprawa do wydzialu komunikacji powinna rozwikłać Twoje watpliwości
Co kraj to obyczaj.W tym przypadku to co powiat i wydział komunikacji,to inne reguły.
W jednym Ci zarejestrują,w innym powiedzą że nie da rady.
Taka nasza rzeczywistość.
Notatka od Semmao, 30-05-2015 11:31:36
Informacje niezgodne z polskim prawem. Polska to nie kraj związkowy, że w każdym miejscu masz inne prawo administracyjne. Wszędzie jest tak samo i zgodnie z przepisami - nie zarejestruje.
|
Komar MR 2320 1965r.
Komar MR 2352 1980r.
|
|
30-05-2015 08:57:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|