Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 zębatki
|
Autor |
Wiadomość |
gwarek1998
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 5
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Ogar 200 zębatki
Siemka mam takie pytanie jakie zębatki najlepiej założyć żeby ogarek i dobrze przyśpieszai i w miarę szybko jechał
taki zestaw się nada?
tył-55
przód-12
i ile wyciągnie przy takiej opcji, oczywiscie podawajcie lepsze opcje jak są, proszę o odp ;-)
|
|
03-05-2015 01:08:46 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 zębatki
No więc tak. Tylnej zębatki nie ma co zmieniać, oryginalna jest dobra. Nie wiem ile ma zębów, ale jest dobrze zestrojona z tym silnikiem. Co do przedniej to masz w zasadzie wybór między trzema: 11, 12 i 13 zębów. Jeśli jeździsz Ogarem głównie po równych terenach, ew. niewielkich wzniesieniach (Jeśli mieszkasz w Słupsku to do miasta będzie w sam raz) to polecam zębatkę 13z. Oczywiście wypadałoby żeby silnik był w dobrej kondycji. W takim układzie będziesz miał wystarczające przyspieszenie, ale za to dobrą kontrolę prędkości/obrotów i prędkość maksymalną na poziomie 65-70km/h (Ja przy masie ok. 80kg jechałem 65km/h) co na prędkość przelotową (nie męczącą silnika i jednocześnie nie za wolną) da jakieś 55km/h.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
03-05-2015 01:13:22 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
gwarek1998 (05-03-2015)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|