paleta RAL
|
Autor |
Wiadomość |
Tivis
ZaCHARTowany Komar
Liczba postów: 18
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
|
14-11-2018 14:39:22 |
|
|
Toma
Nowy
Liczba postów: 24
Imię: Tomasz
Pojazd: Inny Romet
|
RE: paleta RAL
Odkopię temacik, bo w sumie można dalej kontynuować.
Będę odrestaurowywał mojego "nowego" komarka, który w oryginale jest bordowawy, pewnie chodzi o kolor L56 z palety fiata, czyli czerwień burgundzka. Takich komarków widziałem sporo, ale ..i tak jest ale
Ktoś wie, jaki jest zbliżony kolor z palety RAL ? Albo kto już malował w tym kolorze i może polecić, bo ładnie wygląda, "jak oryginał" ?
Z góry dzięki
(02-01-2021 18:42:20)Toma napisał(a): Odkopię temacik, bo w sumie można dalej kontynuować.
Będę odrestaurowywał mojego "nowego" komarka, który w oryginale jest bordowawy, pewnie chodzi o kolor L56 z palety fiata, czyli czerwień burgundzka. Takich komarków widziałem sporo, ale ..i tak jest ale
Ktoś wie, jaki jest zbliżony kolor z palety RAL ? Albo kto już malował w tym kolorze i może polecić, bo ładnie wygląda, "jak oryginał" ?
Z góry dzięki
--------------------
No dobra, dotarłem do wątku, o kolorystyce 2330. Jezeli chodzi o bordo/wiśnia - zwał jak zwał, to chyba będzie to RAL 3003.
Przy okazji, u mnie jest w oryginale cały wiśniowy, bez np czarnego przedniego widelca, czy osłon gaźnika. Cała wisienka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2021 19:10:47 przez Toma.)
|
|
02-01-2021 18:42:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|