Oddanie tablicy rejestracyjnej.
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
12-12-2013 20:03:43 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
13-12-2013 02:37:10 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
13-12-2013 03:11:13 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej.
(12-12-2013 19:30:32)Matinek napisał(a): 2 sprawa no dobra a powiedz ten ogar był kogoś potem kogoś potem tego co od niego kupiłem i teraz jest mój.
ciągłość umów jest ale żaden z tych 2 poprzednich właścicieli go nie przerejestrował tylko jest stary dowód i pierwszy właściciel to skoro jest 30dni na przerejestrowanie a ten ogar chodził po ludziach od 96 to jak oni nie przerejestrowali na sb i to nic? mogę go normalnie zarejestrować?
(było 3 właścicieli ja jestem 4 i mam wszystkie umowy)
Ja powiem ci tak... Jeżeli masz dostęp do Pierwszego właściciela, idź z nim porozmawiaj, i spisz z nim nową umowę. Bo jeżeli pojazd nie był nigdzie odnotowany, że był przerejestrowany. To nie ma sensu zdawać 4 umowy, jak można jedną. Chyba, że ktoś odnotował gdzieś że pojazd był sprzedany, po za samą umową...
Dla przykładu, ja gdy kupiłem swojego ogara, dobre pół roku jeździłem na pierwszego właściciela. A ja, jestem jego 3-cim właścicielem. W skrócie, mój Szwagier jeździł nim dobre 2-3 lata bez przerejestrowania. Tylko podawał poprzedniemu właścicielowi pieniądze na ubezpieczenie. I ja pewnie do dziś dnia bym nie przerejestrowywał, gdyby nie pier*******i policjanci z mojej okolicy... Przez których musiałem zrobić przegląd (był bezterminowy), i jednocześnie musiałem też go przerejestrować. Co do umowy, to nie miałem wpisanej daty, specjalnie dla tego żeby nie mieć problemów z skarbówką itd. Tylko dopiero w momencie kiedy będę przerejestrowywał, lub będzie jakiś wypadek, cokolwiek. To żeby ją wtedy wpisać...
|
|
13-12-2013 13:44:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|