Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Traper '?? by wnusiu94
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Traper '?? by wnusiu94
Wbrew pozorom po kilku miesiącach ten trup nadal zalega mi w piwnicy. Ostatnio wystawiłem go do sprzedania, zainteresowanie nie było jakieś wyjątkowo ogromne, więc wymyśliłem coś innego. Jak zapewne kilku kolegów z forum pamięta - jakoś w okolicy wakacji miałem pomysł na rower w stylu rost. Planowałem zbudowanie czegoś takiego (w wersji loftowej, z oryginalnym lakierem) na bazie mojego Amatora. Chciałem obwiesić go jakimiś durnotami, ogólnie postarzyć. Rozmyśliłem się (może to i dobrze) i Amator stoi sobie spokojnie, a za towarzystwo ma Oriona. Projekt odszedł w zapomnienie, aż do dzisiaj. Oczywiście ZZR'owi dam spokój, a w obroty wezmę Trapera.
Planuję:
- zdarcie "lakieru" (no tego czegoś co jest obecnie na rowerze, trudno to w ogóle nazwać lakierem) do żywego metalu, polanie solą i wywalenie na balkon na kilka dni,
- montaż oryginalnego oświetlenia bateryjnego z epoki przód-tył (komplet posiadam),
- wymiana siodła na jakieś rometowskie (albo skórzane, tutaj mam pole do popisu, bo kilka siodełek posiadam, jedynie skórzanego musiałbym poszukać),
- biały pas na oponach wykonany techniką malowania farbą olejną,
- stare, kremowe chwyty znane z rowerów ZZR (posiadam komplet),
- lusterko (być może, mam ich kilka, ale rower w nie wyposażony zajmuje mi za dużo cennego miejsca, więc zobaczymy),
- 2 oryginalne, wojskowe sakwy (w przyszłym tygodniu wybiorę się do AMW),
- proporczyki na kierownicy,
- być może jakiś koszyk na tył prosto z lat '80.
Argumenty za przeróbką konkretnie tego roweru:
- wrak,
- rama jest wgnieciona w paru miejscach,
- dałem za niego 30zł,
- na części się nie nadaje, koła są przegnite, poza nimi nie ma za bardzo co odzyskać,
- wrak,
- zalega, a tak mógłby się do czegoś przydać,
- nikt go nie chce i nie lubi,
- nieoryginalny lakier,
- wspominałem już, że to wrak?
Argumenty przeciw:
- ?
Co sądzicie o moim pomyśle? Jutro planuję rozpocząć rozbiórkę.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
16-02-2014 01:52:14 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Traper '?? by wnusiu94
(16-02-2014 02:05:11)Błażej napisał(a): Ciekawe kto chciałby takie coś kupić
Ty Błażej może nie słyszałeś, ale jest w dużych miastach taka moda że im bardziej obciachowo tym lepiej. Zakrawa o pedalstwo ale nim nie jest. Hipster to się nazywa.
EDIT
Żeby nie było wątpliwości-Wnusio to nie hipster. To kolekcjoner. Ja tylko chciałem wytłumaczyć popyt na absurdalnie zapyziałe rzeczy.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2014 02:50:18 przez nie_mientki.)
|
|
16-02-2014 02:16:53 |
|
4 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:4 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Błażej (02-16-2014), misiql (09-08-2014), Sołtys (02-16-2014), wnusiu94 (02-16-2014)
|
motomaniak
Technik

Liczba postów: 1,022
Imię: Jakub
Pojazd: Inny
|
|
09-03-2014 19:29:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości