Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart po dłuższej jeździe przerywa
|
Autor |
Wiadomość |
gabriel0
☭Ciśniem klamoty do lasu☭
Liczba postów: 1,494
Imię: Tak
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Chart po dłuższej jeździe przerywa
Gdzież tam kondensator jak to chart jest
Słuchajcie, mi się zdaje że to poprostu zarzyguje świecę bo jak się ją wykręci i przeczyści to można jechać dalej.
Aha, i jeszcze świeca czarna, poprzedni cylinder z tłokiem to miał tyle sadzy nawalone że to głowa mała.
Powiedzcie mi, w 14mc to jest tylko ta śrubka od góry do ustawiania? Nic się nie da dyszą ruszyć?
"Ten komar za pomału się porusza"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2013 01:57:56 przez gabriel0.)
|
|
29-01-2013 01:55:00 |
|
|
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
Może faktycznie Ci bierze olej ze skrzyni i stąd tyle nagaru? Może to być też wina gaźnika, ciężko stwierdzić. Co do zapłonu - teoretycznie jest to możliwe, że masz uszkodzony moduł. Z jednej strony ciut naciągana teoria, ale znam przypadki i osobiście uświadczyłem jeden taki naprawiając pewnej osobie taki moduł. Wyglądało to tak, że przysłał mi niby uszkodzony moduł, wpiąłem i silnik normalnie chodził. Po chwili już nie, problem z obrotami. Kolejnym razem przerywał przy 50% gazu, a w innym zakresie chodził normalnie. W tych modułach takie jaja to norma. Najlepsze jest to, że często okazuje się, że po rozebraniu wg. miernika wszystko jest ok, a w trakcie pracy już nie :>
Przydała by się lampa stroboskopowa, wtedy byś wiedział, czy iskra znika, czy może to nie to. Przydało by się też sprawdzić tak jak Stachu.G napisał - zaraz jak Ci zacznie przerywać, zatrzymaj moto i sprawdź czy jest iskra. Powinieneś mieć ze sobą miernik uniwersalny i od razu zmierzyć rezystancję cewki zasilającej (powinna wynosić 750 ) i impulsatora (28 ).
PS. Mam nadzieję, że sprawdzałeś na innej świecy (sprawnej)?
citroen-XM.pl
|
|
08-06-2013 11:29:56 |
|
|
gabriel0
☭Ciśniem klamoty do lasu☭
Liczba postów: 1,494
Imię: Tak
Pojazd: Romet 50-T-1
|
"Ten komar za pomału się porusza"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2013 16:39:51 przez gabriel0.)
|
|
09-06-2013 16:39:32 |
|
|
koi7
Kupuje ramy
Liczba postów: 533
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
|