sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
(26-09-2012 09:36:06)nie_mientki napisał(a): Zgubione papiery załatwia oświadczenie kupującego, że nie otrzymał ich w momencie kupna. Więc wcale wujek nie musi tego robić osobiście.
Umowy nie trzeba podbijać w skarbówce, jeśli kwota na umowie(potem zweryfikowana z tabelami) nie przekracza 1000zł.
Nie. Zagubione papiery to sprawa sprzedającego. MUSI ON OSOBIŚCIE WYPEŁNIĆ NA MIEJSCU dokumenty. Jeżeli jest inaczej to u was w urzędzie są niekompetentne osoby.
Kolejna sprawa to może i faktycznie nie trzeba podbijać umowy w skarbowym, ale jakiż to problem dla nas ? żaden. A jeżeli będą sprawdzać i ubzdura się komuś, że RG jest warte 2.5 tyś a wy "kupiliście" je za niby 500 zł i nie ma żadnej adnotacji, że jest uszkodzona. Lepiej nie pisać bo jeżeli sprzedający zataił coś to jesteście w czarnej dupie.
I jak sprawdzą ile warte jest RG to macie przesrane. Tyle ode mnie. Bądźcie dalej tacy gorliwi i nie róbcie sobie nic z tego to źle skończycie.
A i ponadto zagubione papiery załatwia się w miejscu gdzie zostały one wydane. Czyli mieszkam w skarżysku i to to JA mam TOBIE załatwić je w skarżysku. A nie TY załatwiać je np. w Warszawie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2012 17:21:10 przez Błażej.)
|
|
26-09-2012 17:18:18 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|