Komar 2352W '78 - Madziar vel Węgierek
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,473
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2352W '78 - Madziar vel Węgierek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2024 17:50:58 przez romek.)
|
|
23-11-2024 17:49:57 |
|
1 osoba postawiła piwo romek za ten post:1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
grz3513k (11-23-2024)
|
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,473
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2352W '78 - Madziar vel Węgierek
Dziś postanowiłem pojeździć trochę na Węgierku, coś więcej niż jazdy próbne. Faktem jest że po zimie odpalony był już wczoraj. Plan był taki żeby wczoraj odpalić motorowery jednoosobowe a dziś dwuosobowe, sztywniak objechany ,,na miasto'' był już wczoraj z okazji przeglądu.
Jeździło się super. Odpala pięknie, prowadzi się prosto, jest mocny a oryginalny choć lekko wybebeszony tłumik zapewnia piękny dźwięk. No ale niestety w pewnym momencie nacisnąłem sprzęgło i już tak zostało. Straciłem biegi, a po zgaszeniu kopniak się ślizgał - wszystko tak jakbym ciągle miał wciśnięte sprzęgło. Pchając go do garażu na dystansie 4 km  wytypowałem trzy możliwe awarie: zerwana zawleczka, rozpadnięte sprzęgło lub (najbardziej prawdopodobne) zerwany wielowypust na wale, bo podobno to się zdarza na tych wałach. Pewnie dlatego napędzony adrenaliną w ekspresowym tempie go dopchałem i od razu rozebrałem. No i awaria była takiego rodzaju, pierwszy raz takie coś widzę
Znalazłem jednak w śmieciach jakiś inny koszyk i złożyłem na nim, choć rzeczywiście tarcze sprzęgła są na ukończeniu. No ale ja nie mogę znieść jeśli któryś sprzęt nie jest w gotowości. Naprawdę on jest super w jeździe. Kiedyś pisałem że ciężko mi się odnaleźć w kwestii biegów po przesiadce z Ogara 200 na 50-T-1 lub odwrotnie. Tutaj natomiast mając podnóżki zamiast pedałów często nogą szukam dźwigni. A że taka przygoda dzisiaj...? ryzyko wpisane w pasję, nic się przecież nie stało a spacerek to samo zdrowie.
|
|
09-03-2025 22:08:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|