| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Sprzęgło nie działa - powód?
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Inkwizytor   Druciarz z przymusu

Liczba postów: 92
 Imię: Grzegorz
 Pojazd: Romet 50-T-1

| 
			| RE: Sprzęgło nie działa - powód? 

(01-07-2019 22:34:02)rafi555 napisał(a):  Po pierwsze co masz na myśli mówiąc że nie działa? 
 Tarcze masz do wymiany widać wyrobienia, kolejna rzecz podkładka pod kosz czy nie jest za gruba i nie opiera się kosz na wale. Po dociągnięciu kosza do wału ma się obracać leciutko.

Nie działa czyli tak jak wcześniej pisałem wcale nie wysprzęgla, nic a nic. Jest opór na klamce, przez wlew oleju widać że w środku wszystko chodzi. A z tą nakrętką to jutro sprawdzę i się okaże

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Panowie mam jeszcze pytanie, czy sprzęgło w 019 nie różni się niczym od tego w 023? Z filmu wnioskuję że nie ale wolę mieć pewność. Bo ja mam właśnie 019, mój błąd, powinienem wspomnieć na początku.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
			 "Bez młota to nie robota"
 Kiedy pieniądze się kończą, budzą się druciarze

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2019 23:01:15 przez Inkwizytor.)
 |  |  
	| 01-07-2019 22:59:18 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| rafi555   Zawodowiec

Liczba postów: 2,555
 Imię: xxxxxx
 Pojazd: Romet Pony

| 
			| RE: Sprzęgło nie działa - powód? 

Boże kochany trzymajcie mnie   . Złóż jak fabryka każe czyli tak masz od simeringu na wale masz tak: podkładka, kosz, zabierak, podkładka zabezpieczająca i nakrętka wału dokręcona na "maxa". jak tak to złożysz, po raz kolejny napiszę, kosz ma się leciuteńko obracać i mieć Luz poosiowy u mnie zazwyczaj 0,3mm. Kolejna sprawa jak ci trze o koło to możliwie że masz źle założone duże koło.
			"Odpal silnik motocykla
 Udaj się na autostradę
 Szukając przygody
 I wszystkiego, co możesz znaleźć po drodze..."
 |  |  
	| 02-07-2019 22:26:59 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif) 3 użytkowników postawiło piwo rafi555 za ten post:3 użytkowników postawiło piwo rafi555 za ten post. buras_tft (05-31-2020), Inkwizytor (07-03-2019), Odrestaurator (07-03-2019)
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|