| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					[Komar] 2352 - Dane w dowodzie rejestracyjnym
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| peterx   Nowy

Liczba postów: 11
 Imię: Piotr
 Pojazd: Inny

| 
			| 2352 - Dane w dowodzie rejestracyjnym 

witam    
potrzebuję wszystkich danych do dowodu rejestracyjnego, tj. masy, moc itd do motoroweru Komar 2352.

będę wdzięczny.

pozdrawiam    |  |  
	| 28-09-2018 12:14:34 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Dawdzio   Hold my mustache!

Liczba postów: 2,661
 Imię: Dawid
 Pojazd: Inny Romet

| 
			| RE: 2352 - Dane w dowodzie rejestracyjnym 

No i właśnie niezupełnie. Co prawda P3 to rzeczywiście ma być M (zwykle jest błędnie P; ja mam tak we wszystkich, bo zawsze we wniosku jako paliwo wpisuję tylko "etylina wysokooktanowa").
 Ale dwa miejsca siedzące (S1) w Komarze? W związku z tym jednym błędem i inne masz źle.
 F2 to masa pojazdu + masa kierowcy + suma mas pasażerów, przy czym kierowca może ważyć wiecej niż pasażer. Pasażerów tu nie ma, więc jest to tylko masa pojazdu + kierowca. Niech się tu diagnosta pomęczy, ma w końcu odpowiednie wykształcenie.
 Co do G to nie wiem skąd masz te 42kg. Instrukcja podaje 43kg i to tylko dla 2328. Od 2330 w górę (instrukcja wylicza jedynie do 2361) podawana jest już masa 50kg.
 Nacisk osi wylicza się z F2, tu też pora na użycie wiedzy wymaganej od diagnosty.
 P1 to nie 49, a 49,80cm3. Jak już pałować się z uzupełnianiem dowodu to chociaż dokładnie, ale i tak nikt na to nie zwraca uwagi, więc robisz to jedynie dla własnej satysfakcji. Każdy mój dwusuw ma P zamiast M. W Komarze nie mam osi, w aucie mam 0kW, a kolega miał Fiestę mk3, która według dowodu miała pięć miejsc siedzących i pięć stojących. Nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi. Wszystkie te pojazdy przechodziły i przechodzą (poza śp.Fiestą) przeglądy, samochody były kontrolowane przez policję. 0kW mam w dowodzie ja, miał również poprzedni właściciel. Dowód wymieniałem przy przerejestrowaniu, błąd został.
 Zamiast powielać błędy z innych dowodów najprościej i najpewniej jest sięgnąć po materiały producenta.
 Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2018 22:56:22 przez Dawdzio.)
 |  |  
	| 28-09-2018 22:51:56 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif) 1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post:1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post. peterx (09-30-2018)
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|