Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Moje rowery
Ale to wciąż tylko teoria. Takie próby usystematyzowania działań Rometu i tworzenie kolejnych teorii są bardzo modne. Wszystkie mają jednak wspólną cechę - są opierane na kilku egzemplarzach i zawsze po jakimś czasie upadają, bo znajdzie się rower wyłamujący się spod reguły. Ja się na FB nie udzielam, ale obserwuję to, co się tam dzieję i pan Mariusz często próbuje zabłysnąć wymyślając różne ciekawe rzeczy na temat tego, co gdzie i kiedy miało być, ale zazwyczaj nie jest to niestety prawda, czego dowód jest już w przytoczonym przez Ciebie komentarzu. Według niego Karat spod logo Rometu równa się mostek wygięty, jak w Sokole. Jest to bzdura, sam mam późnego Karata, rocznik '71, ale z mostkiem prostym i, co ciekawe, w metaliku ze starej palety (to znaczy był, bo już nie jest). Tak że tego...
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
09-05-2018 23:19:02 |
|
|
Wojtek na Wigry
Złomiarz
Liczba postów: 128
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Moje rowery
(09-05-2018 23:19:02)Wigrus napisał(a): Ale to wciąż tylko teoria. Takie próby usystematyzowania działań Rometu i tworzenie kolejnych teorii są bardzo modne. Wszystkie mają jednak wspólną cechę - są opierane na kilku egzemplarzach i zawsze po jakimś czasie upadają, bo znajdzie się rower wyłamujący się spod reguły. Ja się na FB nie udzielam, ale obserwuję to, co się tam dzieję i pan Mariusz często próbuje zabłysnąć wymyślając różne ciekawe rzeczy na temat tego, co gdzie i kiedy miało być, ale zazwyczaj nie jest to niestety prawda, czego dowód jest już w przytoczonym przez Ciebie komentarzu. Według niego Karat spod logo Rometu równa się mostek wygięty, jak w Sokole. Jest to bzdura, sam mam późnego Karata, rocznik '71, ale z mostkiem prostym i, co ciekawe, w metaliku ze starej palety (to znaczy był, bo już nie jest). Tak że tego...
Możliwe, że masz rację, ja się nie znam, oparłem się na teorii tego pana.
Wigry 3 '81
Komar 2350
Iż jupiter 3 '75
|
|
10-05-2018 17:19:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|