Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[50-T-1] 50-t-1 Skrzynia? wodzik?
|
Autor |
Wiadomość |
NajsowyCzlowiek
Nowy
Liczba postów: 46
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
[50-T-1] 50-t-1 Skrzynia? wodzik?
Witam!
Od pewnego czasu jestem "szczęśliwym" posiadaczem Rometa jaki jest 50-t-1 Z silnikiem 019, 3 biegowym, kupiłem go za śmieszną sumę 60zł, ale niestety z wieloma usterkami, z tego powodu że mam ogara 205 postanowiłem do kupić, od tamtego czasu zaczoła się nie kończonca się opowieść pracuje nad nim już 2 tyg. Kupiłem do niego Nowy zestaw cewek, gaźnik, sprzęgło, filtr paliwa, pierściąki, wszystkie uszczelki, dzięki temu udało mi się go uruchomić, pali świetnie zimny nawet od pierwszego kopniaka, ale okazało się wtedy że to dopiero początek, gdyż wchodził mi tylko bieg nr2, próbowałem go naprawiać beż rozpoławiania silnika,ale to nic nie dało. Dziś zebrałem się na odwadę i go rozpołowiłem, i ujrzałem skrzynie w naprawdę dobrym stanie, lecz wodzik był zerwany, ale wydaje mi się ze bez problemu można go zespawać, pytanie do was czy ktoś to próbowałem już robić? I jeszcze ocenicie stan skrzyni: Proszę załanczam kilka fotek, liczę na waszą kreatywność odpowiedzi:
- Co to jest?
- wodzik
- na tej końcówce trzyma się wodzik
A o to visual zdjęcie:
Tak więc proszę o waszą pomoc, przypomnę:
- Czy mogę śmiało zespawać ten wodzik
- W jakim stanie jest skrzynia
- Co wymienić?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 11:39:20 przez Tomasso94.)
|
|
02-04-2012 21:43:30 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
RE: 50-t-1 Skrzynia? wodzik?
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
02-04-2012 22:05:47 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|