Farby i podkłady w sprayu
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
Farby i podkłady w sprayu
Witam, po dzisiejszych zmaganiach z malowaniem wigry postanowiłem założyć wątek w którym możemy opisać, doradzić lub odradzić wybór podkładu lub farby w sprayu. Zaczynam,
1. Zdecydowanie odradzam farby w sprayu firmy DecoColor. Czasami podczas pryskania wylatują z niego jakieś grudki, lub większe kawałki farby tak jakby, tragedia. Cena kusząca bo 12zł.
2. Farba w sprayu Bausolid, tym coś już pomalujesz, gorzej z trwałością. Kiedyś dozownik był tragiczny, teraz jest trochę lepiej. Cena ok. 11zł.
3. Podkład śnieżka. Polecam. Dobrze kryje i przylega, dobra trwałość podkładu. Świetny dozownik. Cena też spoko, bo około 12zł, konkurencyjnie z podkładem Bausolid, ale jeśli macie wybór bierzcie Śnieżkę.
4. Farba w spayu Champion (emalia uniwersalna). Podobnie jak Bausolid.
Kiedyś widziałem jeszcze jak malowali graffiti. Oni polecali spraye z takim okrągłym zamknięciem, niestety nie pamiętam nazwy. Cena ok. 30zł.
Piszcie jak u was. Dziś może podjadę jeszcze po spray za ok 20zł żeby skończyć tego wigry w najbliższym czasie.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2016 16:02:40 przez Odrestaurator.)
|
|
04-08-2016 16:01:35 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,040
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Farby i podkłady w sprayu
(31-08-2016 16:30:23)Norbi96 napisał(a): Są 3 firmy którymi robiłem i śmiało polecam.
1. Novol - Osobiście używam ich farb na pistolet ale spreje też mają, farby mają bardzo dobre więc sprej powinien być też ok
2. Boll - Neutralizator rdzy, cynk w spreju, podkłady szybko schnące w różnych kolorach i farba termiczna - bez zarzutów, śmiało można kupować zresztą mają bardzo bogatą gamę produktów, od mieszadełek do farb, poprzez folie ochronne na lakierach różnych kończąc.
3. Motip - Podkłady jak i lakiery super. Najlepszy sprej jakim lakierowałem coś kolorem (z gotowych) to właśnie motip. Lakierowałem nim doły drzwi w polonezie, nie dość że odcień pasował idealnie to po kilkunastu myciach myjką ciśnieniową nic się nie stało. Tylko cena za mały sprej to ok 18/19zł ale warto.
Normalnie chciałem napisać to samo, ale szybciej zacytować. Jeśli cokolwiek mam malować szprejem, na sto procent będą to lakiery Motip. Drogie, ale świetne.
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
|
|
31-08-2016 20:57:59 |
|
|