Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart nie gaśnie
|
Autor |
Wiadomość |
CHARCIARZ
Zaczyna "rometować" :D
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 113
Imię: daniel
Pojazd: Romet Chart
|
Chart nie gaśnie
Mam problem z moim chartem, mianowicie:
Od 2 lat nim nie jeżdżę bo przeszedł remont od podstaw, a że się znam jak byk na gwiazdach tyle to trwało, jak go kupiłem miał zrobione obejście tak, że działał bez aku i stacyjki. Całą elektrykę wymieniłem i założyłem nową z aku i stacyjką, wszystko podłączyłem, iskra jest, światła, klakson (w zasadzie klakson nie bo coś nie tak z przełącznikami), pod odpaleniu, nie potrafię go "normalnie" wyłączyć, przełączenie na pozycję O na prawym przełączniku nic nie daje. Odpalić też mogę na O, przekręcenie kluczyka stacyjki tez nic nie daje, gaszę go ściągając fajkę z świecy. Gdzie może być błąd? dzięki za pomoc
Generalny remont zbliża się ku końcowi
|
|
21-02-2015 16:56:11 |
|
|
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
|
RE: Chart nie gaśnie
Błędu szukaj w obwodzie zaznaczonym na schemacie:
Możesz nie mieć połączenia z masą przy wtyczce prawego przełącznika [pin 3] albo przy samej stacyjce [0]. Skoro gaszenie nie działa z kierownicy i stacyjki, to najbardziej prawdopodobne jest to, że masz przerwę w obwodzie pomiędzy modułem (pin oznaczony na obudowie jako "WYŁ." a resztą instalacji.
PS. Prawy przełącznik przerywa pracę silnika gdy nie jest na pozycji "0".
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2015 17:44:24 przez BigSoft.)
|
|
21-02-2015 17:41:51 |
|
1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post:1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post.
CHARCIARZ (02-23-2015)
|
TheNight
Technik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 904
Imię: Krystian
|
|
22-02-2015 22:29:52 |
|
1 osoba postawiła piwo TheNight za ten post:1 osoba postawiła piwo TheNight za ten post.
CHARCIARZ (02-23-2015)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|