Postanowiłem tutaj przedstawić swoją oraz kolegi wyprawę która odbyła się w czerwcu tego roku. Jak zapewne wiecie, bądź nie w naszym kraju a konkretnie w Wielkopolsce istnieje bardzo malutka miejscowość o ciekawej nazwie "Koniec Świata" konkretniej znajduje się powiecie ostrzeszowskim, w gminie Kraszewice. Wyprawa do tej miejscowości trwała 2 dni, a łączna długość tej wyprawy wynosiła ponad 550 km. Jechaliśmy jak tylko się dało drogami drugorzędnymi. Przejeżdżaliśmy przez takie miejscowości jak: Chodzież, Wągrowiec, Gniezno, Września,Konin i Kalisz. Na miejsce dotarliśmy krótko po 21:10, po czym rozbiliśmy namioty na polu namiotowym, które znajduje się przy znaku tej miejscowości (ktoś miał świetny pomysł aby urządzić pole namiotowe w takim miejscu ) oraz zjedliśmy kolację. Kolejnego dnia wyruszyliśmy w trasę około 8:30. Wracając podobną trasą do domu trafiliśmy mniej więcej po 19:50.
W całej tej wyprawie w moim ogarze 200 dwukrotnie łatałem dętkę w tylnym kolę, natomiast koledze w drodze powrotnej na odcinku Września- Gniezno rozleciało się magneto (oderwała się krzywka od reszty koła magnesowego). Dzięki uprzejmości pewnego pana który użyczył nam magneto bezpiecznie i z uśmiechem na twarzy wróciliśmy do domu.
Pozostawiam wam parę zdjęć abyście mogli zobaczyć jak wypadła wyprawa, oraz że taka miejscowość istnieje i warto ją odwiedzić
mniej więcej 45km/h rometety świetnie dawały sobie radę
Zabraliśmy to co trzeba czyli dętki, pompkę zestaw kluczy oraz młotek, oraz kilka świec. Nasze pojazdy jak na razie są bezawaryjne. Jeżeli w weekend znajdę czas to utworze kolejny temat o mojej oraz kolegoi ostatniej wyprawie czyli Rometami wzdłuż polskiego wybrzeża od Niemiec po Rosję łącznie 1600 km w 6 dni
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.