Jak przekonać tatę?
|
Autor |
Wiadomość |
Krokodyl
Nowy
Liczba postów: 14
Imię: Tom
Pojazd: Inny
|
RE: Jak przekonać tatę?
Lepiej chyba od razu uczyć się zmiany biegów na pierwszym pojeździe (wyrabianie odruchów, synchronizacja itp), niż teraz kulać się kiblem - bo jest prosty w prowadzeniu - a potem kupić jakieś większe dwa kółka i nie umieć tego obsługiwać. Kol. krzysiu1505 ma rację: kupowanie na pierwszy pojazd (mając w zamyśle kiedyś siadanie na czymś więcej) automatu to rozwój wsteczny czyli "do tyłu a nie do przodu". O ile pamiętam zaczynałem od '50-T-3', potem było wiele Pony, Komarki chyba ze dwa, Jawka-Mustang i nie pamiętam żeby któryś miał automat - a jeździć trzeba było więc człek się uczył od początku tak jak powinien. Mając już swojego 3-biegowego S50, przy próbie jazdy na CZ-350 wiedziałem jak ją obsługiwać (choć mnie trochę przerosła i prawie zaliczyłem glebę); z MZ ETZ-250 też nie było problemu. Teraz nie widzę siebie na skuterze który zamiast sprzęgła ma hamulec
(10-07-2014 12:26:25)Kostian napisał(a): ...jak można mieć motorynke w wieku 14 lat...
Uwierz że można. Ja w wieku 20 lat ujeżdżałem nadal motorynki . Bo to fajne pojazdy są.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2014 22:31:01 przez Krokodyl.)
|
|
23-07-2014 22:14:00 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Jak przekonać tatę?
A wcześniej jawce, skuterze i motorynce. Zdecyduj sie człowieku.
|
|
05-08-2014 15:23:28 |
|
1 osoba postawiła piwo Pompuś za ten post:1 osoba postawiła piwo Pompuś za ten post.
Taśma (08-05-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|