Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Łożyska na wał, pomoc w doborze !
|
Autor |
Wiadomość |
kamil20
Nowy
Liczba postów: 8
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Komar
|
Łożyska na wał, pomoc w doborze !
Siema wszystkim
To mój pierwszy post na tym forum
Jeżdżę i grzebie w komarach już od dzieciaka, ale jeszcze nie robiłem remontu z rozpoławianiem silnika do wczoraj ( wałek zdawczy powiedzał papa ).
Wczoraj porozkładałem silnik (s38 jajo na kopniaka) na części pierwsze i zabieram się za remont. Stare łożyska jeszcze oryginalne od strony magneta mają ledwo wyczuwalny luz ,a to od strony sprzęgła niema w ogóle. Planuje nowy cyl i tłok więc chyba lepiej wymienić
Wiem że do komara na wał są 6203, najlepiej FAGi jakieś KOYO czy SKFy i takie też w sklepie są tylko że w tworzywie ( http://www.agmot.pl/sklep/p/23608/LOZYSKO-6203-2HRS-FAG ) Czy te łożyska można dać na wał ? W środku są duże temperatury i podejrzewam że te nie podejdą, a chciałem wszystko w jednym sklepie załatwić, dlatego Was sie pytam
|
|
19-02-2014 11:40:34 |
|
|
Mysiu
"Za mną tylko kurz.."
Liczba postów: 788
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Łożyska na wał, pomoc w doborze !
(09-03-2014 20:35:24)kamil20 napisał(a): No i remonty skończone ! Docierałem juz dwa cylkki 50ccm , jeden ZMD i drugi chinol, i kurcze musze powiedzieć że żadna z 50tek już na starcie nie miała takiego wyczesanego dołu ta pseudo ,,60'' z almotu, albo trafił sie bardzo dobry egzemplarz. Ważę dość sporo bo 90kg a komar ma pociąg jakbym dwie 50 tam założył i jedzie jak pieprzony motyl, a jeszcze musi sie dotrzeć Narazie nie moge go polecić, zrobie to jak przejeździ godziwą liczbę kilosów ale jestem bardzo zadowolony Mam pytanie w związku z wałem. Czy te chińskie wały z allegro dają rade ? Macie może jakieś odniesienia ile te szamańskie wynalazki tak bez kata, pi razy oko robią kilometrów zanim sie rozdupcą ?
Ja zrobiłem 5tyś i wał nadal jest zdatny do jazdy.
Cylek robi 7 tyś i nic się nie dzieje.
|
|
10-03-2014 01:43:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|