Problem z komputerem
|
Autor |
Wiadomość |
FUTURISTA
z bajkowego świata-persona non grata
Liczba postów: 26
Imię: M
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Problem z komputerem
Pewnie prędzej czy później znajdzie się na forum ktoś, kto będzie próbował wytłumaczyć Ci jak to podłączyć.
Niemniej, ja się na to nie piszę z kilku prostych powodów.
Otóż, skoro jak sam piszesz, nigdy nie grzebałeś w kompie, a w dodatku nawet, jak wnioskuję ze wcześniejszych Twoich wypowiedzi, nie jesteś w stanie postawić systemu ani przeczyścić kompa, to obawiam się, że próba podłączenia przez Ciebie front panela w najlepszym przypadku spełznie na niczym, a w najgorszym - zakończy się katastrofą .
Moja propozycja - niech Ci podłączy ten, kto czyścił kompa i stawiał system.
|
|
31-01-2014 18:07:48 |
|
|
FUTURISTA
z bajkowego świata-persona non grata
Liczba postów: 26
Imię: M
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Jak najbardziej.
Idziesz i mówisz że przed oddaniem działało, a teraz, po odebraniu, nie działa.
Jeśli to faktycznie złącze, to jemu powinno zająć to chwilę, więc nie ma sensu samemu się z tym gimnastykować .
|
|
31-01-2014 18:52:57 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
(31-01-2014 02:48:41)kokosek napisał(a): Boszu myślałem że jesteś mądrzejszy, a jednak połowa forum nie umie myśleć, oraz czytać że zrozumieniem
Nie rozumiem, dlaczego niby nie umie połowa forum myśleć?? W tym ja! (chodź ja może i nie myślę?!)
Napisałeś, że PC gdzieś tam se był, i ktoś zmienił ci system na inny, i nagle brakło dźwięku w przednim Panelu, a w tylnym jest. I to na tyle...
No to odpowiedziałem ci że skoro ktoś robił system, to mógł grzebać w środku.
Po moim już poście napisałeś że był czyszczony. Czyli sprawa od razu jasna. Ale mimo to, napisałem ci wcześniej jakie mogą być powody, że nie działa i co trzeba zrobić. Oraz podałem ci instrukcję, że przed jak i po zmianie systemu dobrze jest zachować sterowniki i programy. Jeżeli nie robisz tego ty, poproś o to osobę która ten system stawia.
Tak że, wyjaśnij mi teraz, gdzie ja popełniam błąd?? Bo nie wiem...
A co do podpinania przedniego panelu (dźwięku) to akurat jest totalny banał! Jest do 8 kabelków AŻ! W tym zwykle 2 z nich są łączone, czyli razem 6 kabelków. 2 podwójne i 3 pojedyncze. Wszystkie ZAWSZE! Są podpisane.
Podaj mi tylko model płyty, lub zrób jej zdjęcie. (model to zwykle DUŻY napis z cyframi i literami w okolicy długich złącz zwanych PCI)
Jak będziesz miał model lub zdjęcie, wtedy zaznaczę ci na czerwono w którym miejscu znajduje się miejsce do wpinania kabelków, oraz opiszę po Polskiemu z zdjęciem, jak mają być wpięte.
A jak znasz Angielski i jesteś w stanie odnaleźć to wejście, to ten schemat powinien ci wystarczyć.
http://obrazki.elektroda.pl/1988629100_1365188429.jpg
China is POWER!!!
|
|
02-02-2014 10:32:00 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|