(04-02-2013 20:15:08)stqc napisał(a): (04-02-2013 20:01:58)Tasiemiec napisał(a): Pierwsze rysunki/plany Charta były w 75' roku
Także Chart według mnie był pierwszy.
No i to jest kolejny dobry powód że Szwaby od nas sciągneli wzór Simsona. Wzorowali go na Charcir tylko zaokrąglili krawędzie i myślą że zaprojektowali nowy motorower
Kolejny dobry 'powód'? Raczej 'dowód' geniuszu od siedmiu boleści.
Simsona wzorowali na charta?
HAHAHAHAHAHAHAH - bo jebne.
Zastanów się inteligencie co piszesz.
Gówno wiesz a się wypowiadasz.
Simson S-51 był ulepszonym następcą simsona S50, produkcję simsona S50 rozpoczęto w roku '75 a simsona S-51 - w '80.
Więc już skończ tą swoją filozofię że simson został zainspirowany z charta.
(04-02-2013 20:47:10)Romet MR 2375 napisał(a): Wiadome Chart od szwaba lepszy nie ma co porównywać a prócz silnika to chart ładniejszy wiele jest
Wiadome? A jechałeś kiedykolwiek na simsonie? Byłeś kiedykolwiek posiadaczem takowego?
Nie! Więc zamknij dupe jak nie jesteś obeznany w temacie.
(04-02-2013 19:01:39)maziak1970 napisał(a): ale co porównywać DDR-a z małym przebiegiem do Simsona,który przechodził testy wytrzymałości na wsi ...
Grej dżop Jeti.
No tak Simsona na Wsi sprawdzali. Simson to gówno. niemieckie. Wszystko się zgadza.
[/quote]
Taśma zgodzę się z Tb że simson to gówno gdyż w DDR nie było ograniczeń prędkości jak u nas do 45
ale gdyby u nas nie było ograniczęń to Chart by pokazywał 4 litery dla simsona
a z resztą chart to już nowsza technologia niż simson
U nas w PL wszystkie charty miały zapłon elektronik a nie to co simson
[/quote]
Simson to gówno?
Zacznijmy od tego że 'gówno' to macie w głowach.
'Chart pokazywałby 4 litery dla simsona'?
W to akurat wątpię.
Chart miał zapłon elektronik a nie to co simson?
A simson ciemnoto miał tylko zapłon na platynach?
Simsony również miały montowane elektroniczne zapłony, więc widzę że taki znaFFFca jesteś że ohoho.
Ktoś tam jeszcze pisał że chart pokonał simsona z palcem w dupie...
No to ja nie wiem w jakim stanie musiał być ten simson człowieku.
A może to była wersja SR2?
Bo jeśli był to simson S-51 to albo był taki rozklekotany przez kogoś że nie miał siły jechać albo nam ciśniesz kolejną bajeczkę.
I tak generalnie to ogarnijcie wszyscy dupy i skończcie już tak jechać na simsona.
Bo nie wiem o co Wam chodzi... Ja jakoś nie najeżdżam na te Wasze romeciki, a Wy ciągle jakiś problem macie, jakieś uprzednia.
Typowe GIMBUSY. ;]
Teraz pewnie polecą hejty na mnie i wgl. no i oczywiście upomnienie dostanę albo i nawet bana, ale ku*wa już mam dość Waszego dziecinnego zachowania.
Tyle w temacie co jest lepsze czy simson czy chart, bo macie z tym odwieczny problem i wszędzie go poruszacie, mimo że temat dotyczy charta a nie simsona.