Ogar naprawiony ;))) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Ogar 200 (/forumdisplay.php?fid=143) +---- Wątek: Ogar naprawiony ;))) (/showthread.php?tid=8698) |
Ogar naprawiony ;))) - Kokuś - 03-11-2012 20:51:03 Zaczne od tego , że nie wiem czy piszę tam gdzie powinienem W razie co proszę o przeniesienie tematu A więc mój ogar zaczął się coraz bardziej sypać aż w końcu stracił iskre i [4 litery] poszedł do mechanika. No więc ogar pali już od strzała i skończyły się problemy Wymienię to co zostało wymienione -Cewka butelkowa -Kabel cewki zapłonowej (był zgnieciony więc nie było iskry) -Wyprostowane stopki (nie było w stanie postawić na nie ogara , był dorobiony płaskownik i wycinane stopki i dospawane w innym miejscu ) -Stacyjka (nie łapała) -Platyny (iskra na nich zabiła by konia ) -Wyczyszczony gaźnik -Wymieniony pływak -Wymieniona pokrywka gaźnika -Nowy filtr powietrza (stożek wyrzuciłem bo łapał [niby] więcej syfu) -Kranik -Magneto Powiem tyle , że miałem platyny oraz kranik. Mechanik za naprawę wziął 200zł powiem tyle według mnie to rozsądna cena ponieważ ogarek był robiony 3 DNI! Po naprawie ogar dostał nowe życie odpala nawet od ręki Jak myślicie mechanik wziął dużo czy mało. W ogóle wypowiedzcie się na temat tej naprawy RE: Ogar naprawiony ;))) - Artur - 03-11-2012 20:53:31 Ja bym się bał Ogara do mechanika odstawić... Po usłyszeniu od jednego, że nie odpala, bo akumlator padł, to straciłem zaufanie do nich... RE: Ogar naprawiony ;))) - mati123307 - 03-11-2012 21:02:24 200zl to nie dużo mało jest takich mechaników co umie pożądanie naprawić motorower RE: Ogar naprawiony ;))) - naveintre - 03-11-2012 21:06:52 200 Zł ?! za cos co zrobił bym w jedna sobote? Kurde przerzucam sie na naprawę rometów XD. Moim zdaniem skasował sporo. A to ze był robione 3 dni to nic takiego spokojnie dało się z tym wyrobić w 1 dzień. No ale jak zrobione to trzeba sie cieszyć. RE: Ogar naprawiony ;))) - chart21050 - 03-11-2012 21:13:40 Tak dla porównania mój za wymianę wału, tłoka i pierścieni wziął 100 + części ale robił to miesiąc> Dlatego teraz sam wszystko robię. RE: Ogar naprawiony ;))) - adrian00102 - 03-11-2012 21:25:01 Hahaha ja tez nie mam zaufania do mechaników sam jestem mechanikiem Yamahy ale wiadomo mechanik dla siebie zrobi jak najlepiej RE: Ogar naprawiony ;))) - Kokuś - 03-11-2012 21:35:07 Żeby było śmiesznie skasował trochę dużo kasy to fakt , ale ja kupiłem ogara właśnie od tego mechanika za 500zł to jest już dużo . No ale ogarek chodzi to najważniejsze |