![]() |
[50-T-1] Biegi w silniku 019 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [50-T-1] Biegi w silniku 019 (/showthread.php?tid=865) |
[50-T-1] Biegi w silniku 019 - romet50t1 - 31-05-2011 00:34:35 Mam problem z biegami w romet 50 t1 . Wygląda to tak . Wsiadam i ruszam . Wszystko jest dobrze . Za pierwszym razem wszystkie biegi są ok . 1 2 3 wchodzą perfekcyjnie . Ale np . Zatrzymam się . I chce jechać to pierwszy biegi ok . Ale drugi bieg ? Zgubił się ? Nie ma go . I nawet przy ściągniętej obudowie widzę że jest wszystko wodzik itd w swoim miejscu to dwójki nie ma . I w czym problem . ? Czasami jest tak że jest dobrze przez pierwsze parę ruszeń a później znowu coś od wala . Nagle drugi bieg znika . I nawet bez sprzęgła próbuje szukać tego biegu i nie ma . Wodzik i wszystko w miejscu drugiego biegu i wszystko jest ok . A drugiego biegu brak . Pomocy ! Bo nie da się tak jeździć RE: Biegi w silniku 019 - Leszek - 31-05-2011 01:19:11 na ściągniętej obudowie to najwyżej automat zobaczysz, a nie wodzik... RE: Biegi w silniku 019 - lukasz247___ - 31-05-2011 06:32:00 widać trochę wodzika musisz podregulować biegi na wodziku i problem zniknie ![]() RE: Biegi w silniku 019 - Tomasso94 - 31-05-2011 07:53:49 Leszek, wodzik w 019 jest o wiele większy od tego z 023 ![]() ![]() ![]() RE: Biegi w silniku 019 - romet50t1 - 31-05-2011 16:37:31 No biegi wskalują twardo . Normalnie . Ale tylko za pierwszym razem . I czasami się zdarzy że parę razy pod rząd . Biegi są w takim razie dobrze wyregulowane . I nawet jak już wodzik i wycięcie w automacie będzie w miejscu gdzie jest drugi bieg to i tak dwójki tam nie ma . Takie uczucie jakby po prostu na chwilę tryb od dwójki znikł . A tryb wymieniłem miesiąc temu . Wszystko było dobrze . I nie wiem co się stało . I jak nie będzie dwójki i ruszam samym wodzikiem do środka i na zewnątrz to nie będzie drugiego biegu . Mogę sobie swobodnie ruszać wodzikiem pomiędzy 1 a 3 i nic . Pusto . Nic nie strzeli nie zgrzytnie . Cisza . I nie wiem co robić z tym . |