Podsumowanie mojego ogara - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Podsumowanie mojego ogara (/showthread.php?tid=8555) |
Podsumowanie mojego ogara - kamil97 - 28-10-2012 17:49:23 Witam. Chciałbym dziś podsumować mojego ogara 200- a raczej zmiany jakie przy nim zaszły. Powiem tak romet pod koniec wakacji przeszedł remont, generalki silnika nie robiłem, zostały wymienione tylko pierścionki. Ogara troszeczkę pod tuningowałem wizualnie to znaczy: - pomalowałem go podkładem i lakierem - kierunkowskazy led 12v - aku 12v - stacyjka na kluczyk( od hulaj. elektr. 24v 250w) - lampa tył od wsk - czujnik stopu ( ogar ma zamontowane światło stopu) - stopka boczna - dodatkowy kuferek - lewa strona kufra pod siedzeniem zamykana na kluczyk. - przełącznik do kierunków i klaksonu - nowy klakson - filter paliwa. W ogaże została zmieniona cała instalacja elektr. Jest jedna wada- nieodpala na ciepłym silniku. Co jeszcze mam zamiar przy nim działać? - odpalanie na ciepłym silniku - zamontowanie ledów i przeźroczystej pleksy na iskrowniku - kupno nowych opon - polerka silnika i wydechu Cały koszt jaki mnie wyniósł wliczając w to remont i crne motoru to coś koło 900zł. oto fotki fotosik.pl/u/kamilbro97/album/1320397 RE: Podsumowanie mojego ogara - Kanilox - 28-10-2012 18:45:24 Fajnie zrobiony ale te kierunkowskazy nie pasują w ogóle, są za mały i mają zbyt nowoczesny kształt. RE: Podsumowanie mojego ogara - maczos - 28-10-2012 18:53:00 fajny fajny A silnik też bedziesz remontował? RE: Podsumowanie mojego ogara - kamil97 - 28-10-2012 18:53:35 a mnie się bardziej mniejsze podobają niż większe. Czasami gdzieś zawadzę i już urwany albo pokrzywiony. A małe są mniej ryzykowne. RE: Podsumowanie mojego ogara - Feiro - 28-10-2012 18:58:10 Pytanie zasadnicze: Masz ładowanie? RE: Podsumowanie mojego ogara - nocnyfuul - 28-10-2012 18:59:28 no , no dużo kasy poszło ale fajnie wygląda tu macie link samym kliknieciem http://www.fotosik.pl/u/kamilbro97/zdjecie/1/album/1320397 RE: Podsumowanie mojego ogara - kamil97 - 28-10-2012 19:01:51 Właśnie niewiem czy remontować silnik czy nie bo narazie dobrze jeździ, teraz zrobie mu polerkę i zsmontuje ledy na iskrowniku. Tylko gorzej jak mi silnik padnie a bèdzie wypolerowany, więc trzeba będzie go od nowa polerować. Ładowania niema bo aku jest 12v a kierunki led pobierają mało prądu więc aku jeszcze trzyma. Tylko raz był ładowany po zalaniu go kwasem. Teraz aku jest obciążony: - kierunkami led - klaksonem - światłem stopu |