![]() |
Przednie amorki - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Zawieszenie, układ hamulcowy, koła (/forumdisplay.php?fid=223) +--- Wątek: Przednie amorki (/showthread.php?tid=7786) |
Przednie amorki - Java - 23-09-2012 13:15:51 Cześć wszystkim ![]() ![]() Dziś wyciągnąłem sprężyne (jest cała) a na goleniu widać ślady przytarcia a w środku w ramie było suchy. I tu pytanie czy muszę zakupić nowe golenie czy poprostu te stare włożyć z powrotem? Jak później nasmarować taką lage? wlać olej czy nasmarować smarem środek w ramie z widelca? Prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich ![]() RE: Przednie amorki - krzychu999 - 23-09-2012 13:29:07 Powinieneś spróbować wkręcić jeszcze raz a smarowanie możesz zrobić gdziekolwiek tylko nie olejem ![]() RE: Przednie amorki - Java - 23-09-2012 15:28:20 Aha dzięki ja obsmaruje Amortyzator w ramie (w środku) I jak powinno chodzić dobrze? (amortyzować) ![]() Dzięki masz pomógł ![]() A później amorki trzeba z powrotem wkręcać czy wystarczy wbić i obrócić? RE: Przednie amorki - Java - 27-09-2012 22:43:27 No amorki już wsadzone kółko przednie wsadzone (z wielką trudnością bo sie lagi skrzywiły i opona nie pasowała a robiłem to sam) i teraz kółko trze o błotnik krzywo pokazuje lagi nie amortyzują a jak poskakałem na nim sprawdzić czy działają to lagi zamiast jeszcze wejść do środka żeby same sie ustawiły do mi jeszcze wyszły 1,5cm-2cm i teraz ogar stoi jak CROSS. Co mam dalej zrobić?? Pomoże ktoś? Proszeee ![]() RE: Przednie amorki - gabriel0 - 27-09-2012 22:46:12 no może mało je wkręciłeś powinny wejść do oporu. RE: Przednie amorki - Java - 27-09-2012 23:31:48 To wystarczy że odkręce śruby z kierownicy i odkręce śruby z amortyzatorów i wystarczy poskakać i powinny same wejść do środka?? RE: Przednie amorki - Marwerick - 28-09-2012 09:57:44 a może nie nasmarowałeś tulejek przednich i lag trochę smarem i dlatego ci nie chcą wejść raz miałem sytuacje przy wymianie tulejek przednich że jedną posmarowałem i lagę i elegancko chodziła a drugą na sucho bez smarowania tulejki założyłem i tylko cudem udało mi się ją wyciągnąć nie gnąc przy okazji mocowań tych do błotnika w ladze RE: Przednie amorki - Java - 28-09-2012 16:00:27 No właśnie ja tulejke opsmarowałem i obficie nasmarowałem goleń. a jesli chodzi o wysokość golenia to on powinien wejść do oporu czy nie? bo ja go nie dawałem do oporu. RE: Przednie amorki - Java - 28-09-2012 19:15:35 Mam problem ze ślimakie (sory że zbaczam z tematu) Ale mi ślimak kręci sie w przeciwną strone co mierzy licznik. Licznik jest sprawny działa a ślimak się kręci ale nie w tą strone co ma. Co mam zrobić?? |