Jak to odkręcic ? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Jak to odkręcic ? (/showthread.php?tid=7099) |
Jak to odkręcic ? - damian07 - 25-08-2012 12:56:06 Witam ! Postanowilem przelozyc w swoim komarze, chlapacz z tylu - na przod, zeby miec miejsce na dorobienie drugiego (prostokatnego) ale za chiny nie moge tych srobek odkrecic pryskalem WD-40, wolalem nawet ojca, ale nic nie mozna z nimi zrobic, nawet nie drgną. srobka jest tak przymocowana mozna to tylko srobokretem i kluczem z drugiej strony odkrecic jezeli krece samym srobokretem to jest git, kreci sie dookola, ale jak juz chce odkrecac przy pomocy klucza i srubokreta, to nie mozna tego rozruszac. Ojciec mi doradzil zebym w ostatecznosci sobie od wew. strony blotnika spilowal srobke, bo jego zdaniem nic sie nie zrobi - bo za dlugo sie ich nie odkrecalo i teraz tego nie ruszy. Dla mnie to ostatecznosc, bo nie mam nigdzie takich srobek zeby potem nowy chlapacz przymocowac Moze wy, macie jakies ine pomysly na odkrecanie takich srobek. RE: Jak to odkręcic ? - MOTÓRZYSTA - 25-08-2012 13:00:46 niestety chyba nie ma innego sposobu jeżeli wd nie pomaga bierz szlifierkę kątową i ciachaj a takie śróbki kupisz w każdym sklepie żelaznym RE: Jak to odkręcic ? - Romet_Pegaz - 25-08-2012 13:31:13 Przytrzymuj sobie kluczem i kręć śrubokrętem, możesz poprosić tatę do pomocy to Ci będzie łatwiej. Jeżeli nie dasz rady śrubokrętem to znaczy, że tego nie odkręcisz. Pozostaje tylko szlifa. RE: Jak to odkręcic ? - Kaskader na komarze - 25-08-2012 14:01:06 co wy mówicie weź sobie flexa i natnij ten rowek tak żebyś mógł wykręcić tą śrubę RE: Jak to odkręcic ? - mlodyfso - 27-08-2012 11:01:32 spróbuj kluczem nasadowym z końcówka śrubokręta płaskiego jak przyciśniesz dobrze to powinno pościć RE: Jak to odkręcic ? - lukasz247___ - 27-08-2012 11:20:20 spróbuj płynem hamulcowym posmarować lepiej puszcza niż wd 40 i szybciej po tym mocno dociśnij śrubokręt do śrubki najlepiej jedna osoba a druga klucz oczkowy dłuższy z drugiej i niech próbuje dokręcić lekko a później odkręcać RE: Jak to odkręcic ? - damian07 - 27-08-2012 16:31:00 sory ze nie odpowiadalem, ale za bardzo czasu nie mialem w sobote po poludniu udalo mi sie to odkrecic trwalo to pol godziny, uzylem srobokreta i szpachelki - moj tata ociepla domy, wiec sobie pozyczylem i sie udalo. pozniej bylem na grzybach, a wieczorem lazilem z kolegami. w niedziele byli goscie, pozniej jezdzilem komarem i zapomnialem o forum a dzis od rana polerowalem oslony silnika i dopiero teraz mam czas na komputer. |