![]() |
Jak Wyczyścić - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Jak Wyczyścić (/showthread.php?tid=6965) |
Jak Wyczyścić - Jester_6_5_4 - 21-08-2012 14:22:32 Witam. To mój pierwszy temat na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Chodzi mi o to jak wyczyścić amortyzator (sprężynę) od Rometa Komara? Również nie wiem dlaczego Papier ścierny wodny zostawia mi szare smugi na silniku (chce go oczyścić papierem i potem wypolerować ale coś mi nie idzie) Jeszcze ostatnie moje pytanie do was. Jak albo czym wyczyścić kolanko od tłumika? RE: Jak Wyczyścić - SapeK - 21-08-2012 14:39:33 Witam 1.Co do amortyzatora to najlepiej pastą polerską dużo roboty jest żeby wszędzie się dostać ale efekt jest dobry a łatwiej staliwem do polerki np. z alledrogo. 2.co do polerki silnika to byś musiał sporo różnych papierów ściernych skompletować więc mniej roboty będzie takim sposobem jak w puncie 1. 3.Na kolanko są różne sposoby: -wypalanie palnikiem potem obstukiwanie młotkiem żeby wypadła reszta nagaru. -dosyć grubą linkę wkręcić do wiertarki albo wkrętarki (bardziej polecam wkrętarkę) i na końcu ją powyginać, -tu kolejny sposób drapanie kolanka ![]() ![]() RE: Jak Wyczyścić - Jester_6_5_4 - 21-08-2012 20:46:19 Dzięki za odp. jutro sprawdzę co da się zrobić z tym amorkiem i kolankiem. PS. Macie jeszcze jakieś propozycje? |